4 november

Txt: Matteus 6:1-4

ET VILLIG HJERTE

Elin smilte mens hun tok pengene ut av sparegrisen sin. “Der må være minst 200 kroner her,” tenkte hun glad. Hun planla å gi 100 kroner i kollektskålen, og da var det litt over 100 kroner igjen til henne. Hun hadde arbeidet hardt for disse pengene, og hun var veldig glad for at hun hadde så mye å gi til kollekten. Hun ventet spent på at søndagen skulle komme!

Når hun kom til kirken morgenen etter gikk hun rett til søndagsskole rommet. hvor flere barn ventet spent på læreren. “Hei Elin!” hilste Linda. “Har du husket kollekten?”

“Absolutt!” svarte Elin. “Du også?”

Da Linda nikket, kom Laura opp til dem. “Min mor ga meg 300 kroner å gi i kollekten!”

“Tanten min ga penger ti fødselsdagen min, og jeg skal også gi 300 kroner,” sa Jostein stolt.

“Hva med deg, Elin?” spurte Linda. “Hvor mye skal du gi til kollekten?”

Elin rødmet. “Eh… 200 kroner,” mumlet hun. Da kollektskålen gikk rundt, slapp hun motvillig pengene ned i skålen.

Senere satt Elin dyster i bilen på vei hjem sammen med foreldrene sine. Mor kunne ikke tro forandringen i humøret hennes. “Du gledet deg så til kirken i morges,” sa hun. “Hva skjedde?”

Elin trakk på skuldrene og fortalte om diskusjonen i søndagsskole klassen. “Jeg forstår det ikke,” sa hun. “!Jeg ga dobbelt så mye som jeg hadde planlagt å gi, så jeg burde være dobbelt så glad, ikke sant?”

“Ikke nødvendigvis,” svarte mor. “De 100 kronene du hadde planlagt å gi til Gud var frivillig – en kjærlighetsgave til Gud. De andre 100 kronene, derimot, ble gitt for å imponere vennene dine. Gud blir ikke glad når vi gir uvillig.”

“Det stemmer!” nikket far. “Egentlig ville det ha vært best å ikke diskutere med vennene dine hvor mye du skulle gi i kollekten. Du burde selv bestemme hvor mye du tror Gud vil at du skal gi. Så kan du gi det beløpet med frivillighet og glede. Det er bare mellom deg og Gud. Gi det for å gi til Ham, ikke for å imponere andre.

Hva med deg?

Gir du penger i kollekten fordi det forventes av deg? Motstå den impulsen, for Gud er ikke fornøyd med gaver som bare blir gitt for å imponere andre. Finn ut hva Gud ønsker at du skal gi, og gjør det med et glad og villig hjerte. Innstillingen din betyr mer for Gud enn pengene dine gjør!

Enhver må gi slik som han setter seg fore i sitt hjerte, ikke med ulyst eller av tvang. For Gud elsker en glad giver.

2 Korinterbrev 9:7

Dagens nøkkelord: GI VILLIG

Advertisement
%d bloggers like this: