28 november

Txt: Matteus 6:25-34

RØDSTRUPENE PÅ NETTET

Ivar vasket den siste tallerkenen og ga den til mor som tørket. Så kikket han ut vinduet. Det hadde regnet hele morgenen, men nå var det tidlig på ettermiddagen og solen skinte skarpt. Bladene på det store treet ved gjerdet var gylne og skinte klart i solskinnet. “Dersom de bladene bare kunne bli forandret til rent gull,” tenkte Ivar, “så kunne mor og jeg løse alle problemene våre.” Han sukket. Han kunne ikke unngå å være bekymret etter at mor hadde mistet jobben sist uke. Helt siden Ivar sin far hadde dødd for to år siden, hadde det vært vanskelig for dem å klare seg. Nå ville det bli enda vanskeligere. Han snudde seg mot mor og spurte “Hva skal vi gjøre når det gjelder penger, mor?”

“Du må ikke bekymre deg over det,” sa mor. “Jeg har klart å spare littegranne, Ivar, og jeg skal nok finne en ny jobb snart. Det finnes mange jobber for dataoperatører.” Hun kom bort og stod ved siden av ham ved vinduet. Tre rødstruper dalte ned og satte seg på badmintonnettet bak huset. Sammen så Ivar og mor på at nettet svaiet frem og tilbake under vekten til fuglene. Etter en liten stund ble de tynne metallstengene som holdt nettet oppe dradd ut av jorden, og alt falt ned på bakken. Ivar og mor smilte da de skremte rødstrupene fløy vekk.

“Vet du hva, Ivar?” sa mor. “Penger og materielle ting er akkurat som det løse badmintonnettet. Når vi stoler på at de vil holde oss oppe i vanskelige tider, så feiler de alltid. Gud feiler aldri. Jeg tenker på et vers du lærte på Bibel leiren sist sommer – det om fugler. Husker du det?”

Ivar nikket. “Det var Matteus 6:26,” sa han. “Se på fuglene under himmelen! Ikke sår de, ikke høster de, ikke samler de i hus, men deres Far i himmelen gir dem føde. Er ikke dere langt mer verd enn de?”

“Veldig bra!” sa mor og ga Ivar en stor klem. “Gud vil sørge for at vi har det vi trenger. Det kan vi være sikre på.”

Hva med deg?

Er du bekymret over pengeproblemer? Kjenner du noen som ikke har en jobb? Be om at Gud snart vil lede den personen til en ny jobb. Så må du stole på Gud – ikke en jobb – som vil sørge for at du har det du trenger.

Min Gud skal etter Sin rikdom fylle all deres trang i herlighet i Kristus Jesus

Filipperne 4:19

Dagens nøkkelord: GUD VIL FORSØRGE DEG

Advertisement
%d bloggers like this: