25 januar: De sterke ungdommene

“Dere unge, jeg har skrevet til dere fordi dere er sterke: Guds ord blir værende i dere, og dere har seiret over den onde.”

1 Johannes 2:14

Det er en myte at mange unge mennesker er selvhevdende, at de ikke kan være sterke eller modne eller ha suksess i deres kristne liv før de er eldre. Men Johannes skriver her til unge mennesker som suksessfullt har overvunnet Satans angrep.

Hvordan gjorde de det? De var sterke: de stod på sitt, til og med mot den rådende ånden og trendene som regjerte på deres tid. De nektet å bli skremt, eller lurt, av det konstante bombardementet fra synd og syndig påvirkning.

Hvordan kunne de være så sterke? Hvor fant de mot og visdom til å stå på sannheten og renheten og godheten? Guds Ord hadde tatt bolig i hjertene deres. Det var ikke bare en tilfeldig gjest i sinnet deres, men en vedvarende og konstant beboer i sjelen deres.

Det finnes ingen snarvei til åndelig styrke. Et hellig liv er alltid et produkt av en hellig ærbødighet og kjærlighet overfor Gud og Hans Ord. Dessverre er det sant at mange unge mennesker ikke erfarer det rike livet som en kan finne i å leve sammen med Kristus, fordi de er uvillige til å utøve åndelig disiplin.

Men åndelig apati og svakhet er ikke umulig i en ung persons liv. Du som er ung, når ånden din og viljen din blir kontrollert av den konstante tilstedeværelsen og anvendelsen av Guds Ord, så kan du også bli sterk; du kan også overvinne ondskapen i din kultur og din generasjon.


 

Advertisement
%d bloggers like this: