3 desember: Våre åndelige våpen

“Våre våpen er ikke fra mennesker, men har sin kraft fra Gud og kan legge festninger i grus. Vi river ned tankebygninger”

2 Korinterbrev 10:4

Våre våpen er ikke kjødelige eller fysiske våpen. Dette er til stor trøst fordi Paulus forteller oss i Efesere 6 at vi ikke sloss mot fiender av kjøtt og blod.

Istedenfor, sier Paulus, er vi inne i en dødens krig mot onde og mektige, men åndelige, fiender. Så våpnene våre er vellagde til den krigen vi sloss i. Vi har ikke blitt gitt infrarøde kikkerter til oppdrag på høylys dag; vi er gitt åndelige våpen til en åndelig krig.

Men her er de mest oppmuntrende nyhetene, direkte fra frontlinjen — disse våpnene er kraftige og effektive. Faktum er at apostelen Paulus vitner om at han har sett disse åndelige våpnene “rive ned tankebygninger”, fiendens tårn. Til forskjell fra kong Sauls rustning, som David var vis nok for å takke nei til, er disse redskapene funnet effektive av flere hellige som har levd før oss. Når vi bruker dem, sammen med Guds hjelp, er disse våpnene uimotståelige.

Du tror kanskje at jeg ha snakket i metaforer så langt. Det har jeg ikke. Dette er en virkelig krig, og dette er virkelige våpen. Så finn frem Bibelen din, kjære troende, og bli kjent med disse våpnene og hva de innebærer.

Når Guds Ord er ledsaget av Guds Ånd, har det kraft til å vinne de viktigste konfliktene som raser gjennom livet ditt akkurat nå.


 

Advertisement
%d bloggers like this: