22 oktober

Txt: Johannes åpenbaring 20:12-21:2, 27

NAVNETREND

Kendra hatet navnet sitt! Hun pleide å like at navnet hennes var andreledes enn alle de andre på skolen, men det var før det ble populært med navnenåler og andre ting med navn på ble populært. Alle venninnene hennes hadde en pin med navnet sitt på. Noen hadde også hårspenner med navn på. Sara hadde en notatbok med navnet hennes trykket over hele siden, og Susanne hadde til og med lisser med navnet sitt på. Når Kendra så disse tingene i en butikk, lette hun desperat etter noe med navnet hennes på. “Du kan like gjerne gi opp, Kendra,” rådet mor etter en handletur. “Jeg er redd du ikke vil finne navnet ditt på noe som helst.”

“Men hva betyr navnet mitt, mamma?” spurte Kendra. “Jannes navn betyr ‘elsket av Gud’. Dersom jeg visste hva navnet mitt betød, så ville det hjelpe.”

Mor sukket. “Vi vet ikke hva det betyr, Kendra. Vi likte bare navnet, derfor ga vi det til deg.”

“Vel, jeg skulle ønske jeg kunne ha hatt et navn som Sara eller Kari så jeg i det minste kunne få meg en notatbok med navnet mitt på,” klaget Kendra.

“Jeg antar det ville vært fint å ha en notatbok med navnet sitt på,” samstemte mor. “Men det finnes en annen bok – en mye viktigere bok – hvor du kan ha navnet ditt skrevet ned dersom du ønsker det.”

Kendra så overrasket på mor “Er det?”

Mor nikket. Dersom du ønsker det kan du få navnet ditt skrevet ned i Livets Bok. Dersom du bekjenner at du er en synder og tar imot Jesus som din Frelser, så blir navnet ditt skrevet ned der. Og det er viktig, for bare de navnene som står i Livets Bok vil komme til himmelen.”

Kendra så tankefull ut. “Jeg vet hva du mener. Jeg har hørt om det i kirken, men jeg har aldri tenkt så nøye på det.” Hun smilte bredt til moren sin. “Jeg har lyst til å ha navnet mitt i den boken, mamma. Kan du hjelpe meg å ta imot Jesus som min Frelser med en gang?”

Mor ga Kendra en stor klem og sa “Med glede, Kendra. Og jeg vil du skal huske at ting som notatbøker, skolisser og navnenåler slites ut, men dersom navnet ditt står i Livets Bok, så vil det stå der for evig!”

Hva med deg?

Har du ikke funnet navnet ditt på klistremerker, navnenåler, notatbøker eller endre ting? Er dette et alvorlig problem for deg? Disse tingene er gøy, men de varer ikke. Det er mye mer alvorlig dersom navnet ditt ikke er oppskrevet i Livets Bok. Vi ønsker ikke å tenke på det, men Bibelen sier at de som ikke har fått skrevet navnet sitt ned i Livets Bok vil ende opp på et forferdelig sted som kalles helvete en dag. (Se dagens skriftsted, vers 15). Ta imot Jesus som Frelser dag. Da vil navnet ditt bli skrevet opp der det virkelig teller. (Se “Kristen på 1-2-3” under “Barnas Bibel-nøkkel)

Gled dere… over at navnene deres er innskrevet i himmelen!

Lukas 10:20

Dagens nøkkelord: FÅ NAVNET DITT SKREVET OPP I LIVETS BOK

Advertisement
%d bloggers like this: