4 juni

Txt: Romerne 12:9-13

DEN LETTESTE VEIEN

Da Cato så på bunken med kirke bulletenger som lå på bordet, rynket han pannen. Så begynte han å brette bulletenger så raskt han kunne mens han forsøkte å ikke ha dårlig samvittighet. Herr Vang, ungdomspresten, hadde tilbudt klassen to måter de kunne tjene på. Cato hadde valgt den letteste jobben, mens andre hadde meldt seg frivillig til den andre, mer vanskelige jobben som var å rake plenen ved kirken.

“Jeg er ferdig!” annonserte Cato etter en liten stund. Han kikket ut på de andre barna som var travelt opptatt med å rake plenen. Jeg har ikke lyst til å rake, tenkte han, så han gikk ut gjennom en sidedør og gikk hjemover mens han ignorerte sin dårlige samvittighet

Da han kom hjem, smilte Catos lillebror, Anton, til ham. “Jeg kastet bosset ditt, så nå skylder jeg deg ikke flere tjenester,” skrøt Anton triumferende.

Cato skulte på ham. “Bosskorgen var ikke full en gang,” klaget han. “Du skulle ha spurt meg. Jeg ville du skulle rydde i skapet mitt.”

“Vel, å tømme bosset var lettere,” repliserte Anton.

Mor kom inn i rommet før Cato rakk å svare. “Hvordan gikk det med arbeidet i kirke?” spurte hun. “Det tok ikke lang tid.”

Cato svelget hardt. “Jeg brettet bulletenger,” svarte han. “Jeg ble ferdig før de andre barna.”

“Jeg trodde dere skulle rake plenen,” sa mor. “Trengte de ikke din hjelp?”

“Jeg… eh… jeg meldte meg ikke frivillig til det.” Cato sukket. “Nå har jeg dårlig samvittighet for å ha tatt den jobben som var enklest.”

“Vi kaller det å ta ‘den letteste veien’,” sa mor. Hun la en arm rundt Catos skulder. “For det første,” sa hun, “så vil jeg at du skal vite at å brette kirke bulletenger er å tjene Gud. Men dersom å rake plenen var det du følte at Gud ville du skulle gjøre,  så er det ikke nok å brette bulletenger.”

Cato nikket. “Jeg likte det ikke når Anton tok ‘den letteste veien’ når han kastet bosset mitt,” sa han ettertenksomt. “Tror du Gud føler det slik også?”

“Snakk med Ham om det. Han er meget tilgivende,” sa mor. “Hvorfor tar du ikke å melder deg frivillig til alle jobbene som Herr Vang foreslår neste uke?”

Cato nikket og følte seg lettet. “Okay,” sa han.

Anton hadde lyttet til samtalen. “Betyr det at jeg må rydde Catos klesskap også?” spurte han mens han rynket pannen.  “Kommer ikke på tale!”

Cato og mor lo sammen. “Bare dersom du får dårlig samvittighet,” foreslo Cato.

Hva med deg?

Velger du å tjene Gud med oppgaver som du tror vil være lette eller gøy? Unngår du å tjene eller gjøre det som du ikke liker? Ikke bare velg “den letteste veien”. Vær villig til  å gjøre hvilken som helst oppgave som du tror Gud ønsker at du gjør – til og med de jobbene som er vanskelige. Dersom de virker for overveldende, så kan du kanskje be andre om å hjelpe også. Gjør så arbeidet ditt med entusiasme og munterhet. Guds ord oppmuntrer deg til ikke å bli lei av å gjøre gode ting, for du vil få en belønning.

Vær ikke lunkne i iveren! Vær brennende i ånden, tjen Herren!

Romerne 12:11

Dagens nøkkelord:  GJØR ENHVER OPPGAVE GUD HAR FOR DEG MED ET SMIL

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: