Der var ingen “Dinosaurenes tidsalder”

Image result for dinosaurs

Har du noen gang sett en bok eller et TV program som sa at verden var veldig annerledes da dinosaurene levde? De viste antakeligvis at de eneste pattedyrene var veldig små skapninger i en verden hvor dinosaurene hersket. Andre ganger ser vi bøker som avbilder dinosaurer i et bart landskap med veldig lite vegetasjon og massevis av vulkaner i bakgrunnen. Fossilene forteller faktisk en annerledes fortelling. Mange av plantene og dyrene som eksisterer i dag bli funnet fossiliserte ved siden av dinosaurene.

“Levende fossiler”

Et “levende fossil” er et dyr som lever i dag og er helt lik fossilene av den samme skapningen som vi finner i steiner som er antatt å være millioner av år gammel. Og der finnes mange “levende fossiler”! Salamandere, hummer, krokodiller og nebbdyr har alle blitt funnet i steiner som er antatt å være fra dinosaur-tiden. Dette viser oss bare at bare fordi noe er fossilisert, så betyr det ikke at den fossiliserte tingen er millioner av år gammel eller til og med utdødd. Har du noen gang hørt om Steinbjørnene i Yorkshire? Folk ha plassert teddybjørner under en foss i Yorkshire, England i tre til fem måneder avhengig av størrelsen, og kalsiumrikt vann forsteiner dem og lager steinteddyer! Det tar ikke millioner av år for å gjøre dette, bare de rette forholdene og mineralene.

Av og til oppdager vi et “levende fossil” som er antatt å ha blitt utryddet for lenge siden. Dette skjedde med kvastfinnefisken. Den var antatt å ha blitt utryddet for millioner av år siden, men den ble funnet i livende live i en fangst på en sørafrikansk fiskebåt! Dette beviste også en evolusjonshistorie som var feilaktig – de sa den antakeligvis brukte finnene sine til å gå på sjøbunnen. Men dette viste seg å være feil. Finnene ble faktisk brukt for å svømme, akkurat som en ville forvente.

Utvikler ting seg over tid, eller forblir de det samme?

Det faktum at dyrene vi ser i dag ser akkurat like ut som de gjorde for millioner av år siden er bevis for at de egentlig ikke er så gamle. Evolusjonen er antatt å være om ting som foandrer seg for å tilpasse seg verden rundt dem, ellers ville de dø ut. Men det faktum at disse dyrene er de samme betyr at de ikke er millioner av år gamle, og at evolusjon ikke er sann.

Evolusjonistene sier at en stamfar for aper og mennesker var et lite pattedyr som levde i “Dinosaurenes tidsalder”. Men pattedyr er antatt å ha utviklet seg til noe ape-liknende, så til noe menneske-liknende, så til mennesker, likevel har andre dyr som levde på samme tid, som eksempelvis hesteskokrabben og alligatoren, ikke forandret seg i det hele tatt. Dersom evolusjonen var sann, hvordan kunne så ting forbli det samme over millioner av år mens hele verden rundt dem skal ha forandret seg?

Vi finner hver hovedgruppe med dyr og planter i dinosaur-lagene i steinene. Så hvor er det plass for evolusjonen? Bibelen forteller oss at alle dyrene ble skapt etter hvert sitt slag. Dette betyr at en katt er en katt, en hund er en hund, og så videre, og vi ser aldri at hunder forandre seg til å bli katter. Fossilene bekrefter faktisk hva Bibelen forteller oss! De såkalte “missing links” som evolusjonistene trenger for sin teori mangler simpelt hen! Evolusjonistene trenger noe som kalles ovegangsfossiler for at evolusjonsteorien skal fungere. Overgangsfossiler blir fremsatt som “mellomstadier” fra et dyr til et annet som antakeligvis skal ha utviklet seg fra det. Mange av fossilene som har blitt foreslått til å være overgangsstadier kan også bli forklart som mangfoldet Gud designet at skapningene skulle ha fra begynnelsen av. For eksempel trodde man at Archaeopteryx var et mellomstadium mellom dinosaurer og fugler, men det er i virkeligheten bare en fugl.

Hva med dyrene vi ikke finner sammen med dinosaurene?

Vi har ikke funnet menneskeskjeletter eller store pattedyr sammen med dinosaurene. Men dette betyr ikke at de ikke levde ved siden av dinosaurene også – det betyr bare at vi ikke har gravd dem opp enda. Fossilisering av landdyr er egentlig ganske sjeldne, og virveldyr som dinosaurer som fossil finnes bare i en av 10 000 fossiler. De fleste fossilene er skapninger som har levd i havet.

Men i den store sammenhengen som kan vi se i fossilene er at alle typer dyr opptrer sammen, og forble sammen. Dette er hva du ville forvente å se, fordi Bibelens skapelseshistorie er sann!


 

Advertisement
%d bloggers like this: