29 november: Fordervelsens dybde

“Likevel vil dere ikke komme til meg så dere kan ha liv.”

Johannes 5:40

For en forferdelig, forrædersk ting synden er! I Jesus Kristus finnes evig liv, og likevel avviser vår syndige natur livet av overflod for jakten på det som ikke eksisterer. Vår lidenskap fra naturens side er å søke etter varig nytelse utenfor Kristi kjærlige omfavnelse. Men der finnes ikke noe slikt.

Ikke bare er vi ute av stand til å vende oss mot Kristus på egen hånd, men vi er ikke villige til å vende oss mot Kristus på egen hånd. Vi kunne dersom vi ville, men her er den forbløffende sannheten — vi ville ikke dersom vi kunne. Vi ville aldri angre oss, aldri vende oss om, aldri underkaste oss, aldri tro av vår egen frie vilje.

Her er fordervelsens dybde. Det bedrar hjertet vårt og fører oss bort fra kjærligheten, tilgivelsen, freden og gleden fra den eneste og ene Frelseren. Vi ville heller dø i forsøket på å redde oss selv enn å hvile i de kapable armene til Jesus Kristus.

Hvordan er det med deg? Finnes der en uadressert synd i livet ditt? Søker du etter å hjemme deg bak fikenbladene av din egen rettferdighet? Er du uvillig til å komme til Kristus slik at du ha evig liv?


 

Advertisement
%d bloggers like this: