1 februar

Txt: Efeserne 6:13-18

SLIPTE REDSKAPER

“Denne kniven kan knapt skjære smør” klaget mor mens hun forberedte middag. Far lo. “Jeg tror ikke det er så galt fatt,” sa han. “men legg den i lunsjboksen min, så skal jeg slipe den på jobb i morgen.”

Etter middag kom Elisabeth opp til faren. “Pappa, jeg står helt fast på denne matteoppgaven. Kan du hjelpe meg?” Hun holdt frem blyant og papir.

“Jeg skal forsøke,” sa far seg enig, men snart ga  han tilbake blyanten til henne. “Vet  du ikke hvordan du bruker en blyantspisser?” spurte han med et smil. “Denne er så sløv at den har nesten ingen spiss i det hele tatt.” Elisabeth skyndte seg å spisse blyanten, og faren hjalp henne med matte problemet hennes.

Når alle samlet seg til familie andakt, leste far noen få vers fra efeserne. “De sløve redskapene vi har hatt her i kveld har fått meg til å tenke på et sverd som aldri trenger å slipes – Guds ord. ,” sa han. “knivene og blyantene våre blir sløve og trenger å bli spisset eller slipt ofte, men Guds ord er alltid skarpt og kraftig. Selvsagt trenger vi å ta frem det sverdet og bruke det. Hvem vet hvordan vi gjør det?”

“Vel…  jeg antar at vi bruker det når vi leser det,” foreslo Elisabeth.

“Ja,” sa faren. “Når vi leser, så bruker ofte Gud ordet sitt for å snakke til oss. Når ellers bruker vi det?”

Elisabeths bror Ivar hadde et forslag. “Når vi snakker til andre folk om Jesus?” sa han.

“Bra,” sa faren.  “Vi burde dele med andre hva Gud sier – spesielt at de trenger å bli kjent med Ham. Når vi gjør det, så  er det godt å nevne bibelvers fordi Gud sier at Hans ord vil oppnå det som Han ønsker. Noen andre ideer?”

“Vi bruker det når vi tenker på det og bruker det i livene våre,” sa mor. “For eksempel har bestemor vært syk i det siste, og jeg blir trøstet av Guds løfter om at Gud vil gjøre det som er for hennes beste – og mitt beste!”

Far nikket. “La oss alle passe på å bruke ‘sverdene’ våre hver eneste dag,” sa han.

Hva med deg?

Bruker du “sverdet” ditt? Åpne opp Bibelen din og les den daglig. Tenk på hva Gud sier og hvordan det har å gjøre med ditt liv. Minner Han deg på at du skal stole på Ham i enhver situasjon? Oppmuntrer Han deg til å være mer hjelpsom hjemme? Å motstå en bestemt synd? Du vil erfare at Ham gir deg alt du trenger for å leve for Ham, for å forsvare deg mot fristelse, og å vinne andre til Jesus.

For Guds ord er levende og virksomt og skarpere enn noe tveegget sverd

Hebreerne 4:12

Dagens nøkkelord: BRUK “SVERDET” DITT – BIBELEN

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: