26 juni

Txt: Efeserne 3:14-21

RØTTER

Emma og broren hennes hjalp faren sin med å trekke stumper i et område bak huset deres. Emma lente seg på spaden sin og så på den hun holdt på å grave rundt. “Er denne stumpen klar til å bli trukket ut enda?” spurte hun.

Far kom bort og sjekket. “Ikke helt,” sa han. “Fortsett å grave.” Emma gryntet mens hun fortsatte å grave en ny spade full av jord.

“Jeg har en rot som er klar for deg å kutte, pappa,” ropte Tord.

Far grep øksen og gikk bort til Tords stump. Trebiter føk alle veier  da han hugget i roten. “Denne ser klar ut til å dra,” sa far. Han festet et kjede til stumpen og til bilen. Tord og Emma heiet på mens han dro stumpen lett ut.

Emma fortsatte å grave, og far kom bort og hugget av røttene hun hadde avdekket. Når stumpen endelig var klar til å bli dradd, så festet han den til bilen. Denne gangen spant hjulene, men til slutt kom stumpen ut.

Etter middag tok far frem Bibelen sin. Han slo opp i Efeserbrevet og leste flere vers som fremhevet en frase – å være rotfestet og grunnfestet i kjærlighet. Far så opp. “Minner dette verset dere om noe?” spurte han med et glimt i øyet.

Emma og Tord stønnet og gned de såre musklene sine. “Det minner meg på alle de røttene vi måtte grave frem og hogge ut,” sa Emma. “De stumpene var både rotfestet og grunnfestet i bakgården vår.”

Far smilte. “Å grave dem ut var hardt arbeid fordi røttene var sterke og gikk dypt ned i bakken,” sa han. “Vel… dette verset snakker om å ha sterke røtter i kjærlighet. Gud er kjærlighet, så hvordan får vi sterke røtter i Ham?”

“Ved å lese i Bibelen.” Tord og Emma ropte i munnen på hverandre.

Far nikket. “Og ved å adlyde den,” la han til. “Det er en måte. Kan dere komme på en annen?”

“Æh… ved å be?” foreslo Emma.

“Og ved å gå til søndagsskole og kirke?” spurte Tord.

“Bra!” sa far. “Faktisk involverer det en hel livsstil av avhengighet og tillit til Herren. Det var vanskelig å dra stumpene i bakgården fordi de hadde sterke røtter, og det er vanskelig for Satan å få oss til å synde og dra oss ut fra fellesskapet med Gud når vi er hardt rotfestet og grunnfestet i Ham.”

Hva med deg?

Vokser du sterke “røtter” i Kristus? Har du andakter regelmessig? Stoler du på at Gud vil hjelpe deg å følge den retningen Han har gitt deg i Hans ord? Ber du ofte og går regelmessig til kirke? Det er måter du kan jobbe med for å utvikle “rot systemet” ditt slik at du kan stå sterkt når Satan frister deg.

Bli ved i troen, grunnfestet og faste

Kolosserne 1:23

Dagens nøkkelord: VOKS STERKE RØTTER I KRISTUS

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: