25 juli

Txt: 1 Johannes 4:9-10, 14-15

FERIE LEKSJONER (fortsetter)

Alice hadde hatt det gøy på ferien sammen med tante Dagrunn, men nå var det på tide å dra hjem igjen. Dagen før hun dro ga tanten hennes henne en spesiell gave – et lite gullsmykke med en ekte diamant brikke! Alice hvinte lykkelig. “Å, den er så vakker” utbrøt hun. “Se hvor den glitrer.”

“Det finnes ingen edelsten som glitrer like mye som en diamant,” sa tante Dagrunn da Alice ga henne en klem.

“Min mor har en diamantring,” sa Aliice, “og det er hva jjeg har lyst på  når jeg blir forlovet!”

Tante Dagrunn lo. “Vel, jeg håper det er lenge til,” sa hun.”Men det er sant at en ung mann ofte viser sin kjærlighet for en ung dame ved å gi henne en diamant.” Hun tok en tankefull pause. “På en måte har Gud også gitt oss en diamant,” la hun til, men så rettet hun seg selv.  “Nei, det er ikke riktig. Han ga oss noe mye mer – mye mer – enn en diamant. Han ga oss sin Sønn,  Jesus. Så høyt elsket Han oss.”

Alice nikket. “Det er hva det står i det mest kjente verset i Bibelen,” sa hun til tante Dagrunn som så på henne i overraskelse. Alice lo. “For noen dager siden hørte jeg en predikant på radioen som sa at Johannes 3:16 er det mest kjente skriftstedet i Bibelen.”

“Det er det helt sikkert,” sa tante Dagrunn. “Si det sammen med meg.” Så de siterte verset sammen. “For så har Gud elsket verden at Han ga sinn Sønn, den enborne, for at hver den som tror på Ham ikke skal fortapes, men ha evig liv.”

Tante Dargunn smilte. “En mann gir en vakker diamant til kvinnen han elsker,” sa hun, “men Gud ga sin egen Sønn, Jesus Kristus, til alle.” Alice så på halssmykket tanten hennes hadde gitt henne og nikket mens tante Dagrunn la til “Diamanter er vakre og verdifulle, men de kan ikke sammenliknes med Guds gave.”

Hva med deg?

Har du noensinne tenkt over hva Gud har gitt til verden – til deg? Det er ikke noe som er laget av mennesker, det er ikke noe som du kan kjøpe eller tjene, det er ikke noe som bare skinner.  Det er Hans egen Sønn, Jesus. Hvor mye betyr det for deg? Har du mottatt Hans kjærlighetsgave? Du kan gjøre det akkurat nå. (Se “Kristen på 1-2-3” under “Barnas Bibel-nøkkel”) Pass på at du takker Gud for Hans fantastiske, prisløse gave.

Gud har sendt sin enbårne Sønn til verden, for at vi skal leve ved Ham

1 Johannes 4:9

Dagens nøkkelord: GUD GA JESUS TIL VERDEN

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: