27 oktober: Spredningen fra Jerusalem

“De som var spredt omkring, dro rundt og forkynte Ordet.” 

Apostlenes gjerninger 8:4

“De” referer her til “hjemmene” og “menn og kvinner” som i det foregående verset forteller om at ble forfulgt på grunn av deres kristne tro og ble satt i fengsel (8:3). Ordet som her ble oversatt “forkynte” er det samme ordet som betyr “å proklamere” (offentlig tjeneste), og blir også brukt om Filips forkynnelse i det neste verset (8:5) — Det betyr ganske enkelt “å evangelisere”, å bringe ut det gode budskapet.

Så den inspirerte historikerens historie om spredningen av evangeliet til hele verden, startet med samaritanene, inkluderer de følgende elementene: alle, fra ethvert hjem, som evangeliserer alle steder.

Til slutt er ordet for “spredt rundt” det samme ordet som Jesus brukte i lignelsen om såmannen når han spredte frøene. Selv om du er en man eller kvinne, gutt eller jente, mann eller kone, barn eller voksen – når du tenker på din livssituasjon, tenker du at du bare har “landet” der, eller at du har blitt sådd der, som et frø, med et formål?

Er du i stand til, kunnskapsrik nok, til å evangelisere og undervise på egen hånd? Dersom du, som disse kristne, ble spredt rundt, vekke fra familie og kirke medlemmer, ville du være i stand til, eller klar til, å evangelisere der du havet på egen hånd?

Sannheten er at der finnes noen unike muligheter allerede hvor bare du kan vite, selv uten å bli jaget vekk fra hjemmet ditt, familien din eller vennene dine.. Du har en unik stilling i verden, om det er i brakker, sovesaler, hjemme eller på kontoret. Du har blitt plantet der med et formål. Vil du bringe ut sannheten?


 

%d bloggers like this: