4 mars

Txt: Efeserne 6:10-18

VAKSINER OG ANDRE RUSTNINGER

Karl vred seg i stolen der han satt på legekontoret. Det hadde vært lenge siden han hadde fått en vaksine, og han følte seg litt nervøs. “Hold ut armen, Karl,” sa sykepleieren. “Slik ja! Er du klar for et lite stikk?” Hun stakk nålen inn i armen hans.

“Au!” utbrøt Karl da nålen kom inn under huden hans. “Det svir!” Sykepleieren tok litt gassbind på det ømme punktet og ba han om å holde det der. “Det svir nå, og jeg vet det kommer til å bli verre senere,” murret ham. “Hvorfor må jeg få disse vaksinene i der hele tatt? Jeg er ikke syk!”

“Nei, det er du ikke, men disse vaksinasjonene er rustningen din,” sa sykepleieren blidt.

“Rustning?” utbrøt Karl. “Hva mener du?”

“Se er rustningen din mot fienden din – sykdommer,” forklarte sykepleieren. “De hjelper å beskytte deg mot sykdom, forstår du.” Hun smilte. “Du ville ikke gå inn i en krig uten rustning på, ville du?”

“Nei, men…” Karl dro på skuldrene. “Okay,” sa han, “men dersom du tror at å kalle vaksinene ‘rustning’ får meg til å like dem, så kan jeg fortelle deg med en gang – det vil ikke virke!”

Den ettermiddagen satt Karl på verandaen og så med lengsel på sykkelen hans. “Kan jeg ikke sykle på sykkelen min så lenge jeg holder meg i nærheten?” spurte han moren. Hun ristet på hodet. Karl hadde vært ulydig mot henne noe dager før, og som straff hadde han ikke lov til å sykle på en uke. “Jeg skulle ønske jeg hadde en rustning mot å gjøre gale ting,” sa Karl vemodig mens han holdt en hånd over armen hans som hadde blitt litt sår.

“Det kan du faktisk,” sa mor. “Det er en god rustning også, men du må bruke den.”

“Jeg har en rustning?” spurte Karl usikkert. “Hvordan da? Hvor er den?”

Mor smilte. Hun plukket opp Bibelen til sjette kapittel i Efeserbrevet. “Vi leser om det her,” sa hun. “Folk trenger vaksinasjoner som rustning til å kjempe vekk fysisk sykdom, og kristne trenger Guds rustning til å kjempe vekk Satan og syndens ‘sykdom’.” Hun rakte ham Bibelen. “Det er så mange deler av rustning så jeg tror du kunne komme opp med en god liste. Hvorfor starter vi ikke med begynnelsen – i vers 14.”

“Okay,” sa Karl. “La oss se… Den første sier ‘Stå derfor fast, med sannheten ombundet om livet, iført rettferdighetens brynje…’.”

Hva med deg?

Når du starter en ny dag, tar du da på deg hele Guds rustning? Å være sann og ærlig i alt, å gjøre det som er rett i Guds øyne, dele evangeliet med andre, vise tro på Gud, lese og adlyde Hans ord, be for ledelse – alle disse tingene er som rustninger som kan beskytte deg fra Satans angrep. Gud vil velsigne deg og gi deg seier over synd når du bruker den rustningen Han har gitt deg.

Ta på dere Guds fulle rustning, så dere kan være i stand til å stå imot djevelens listige knep.

Efeserne 6:11

Dagens nøkkelord: IKLE DEG GUDS RUSTNING

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: