14 mars

Txt: 1 Samuel 16:4-13

GOD, STYGG FRUKT

“Jørgen,” ropte mor. “Jeg hørte at våre nye naboer har en gutt på din alder. Har du møtt ham?”

“Jo,” mumlet Jørgen. “Han heter Markus. Han er i klassen min, men jeg vil ikke være sammen med ham. Han ser rar ut, og jeg vil ikke at de andre barna skal gjøre narr av meg.””Ser ha rar ut?” spurte mor. “Hva mener du?”

“Han har rare klær,” svarte Jørgen, “og håret hans ser ut som om det har blitt klippet med en kanteklipper. Han er veldig rar, mor.” Da moren rynket pannen gikk Jørgen mot rommet sitt. “Jeg skal bytte klær og slå plenen,” sa han før hun kunne protestere mot bemerkningene hans. Når han var utenfor hørselsvidde skar han en grimase. “Jeg kan være venner med hvem jeg vil!” mumlet han for seg selv.

Da det var middag den kvelden satte mor en skål på bordet. “Jeg tenkte vi kunne forsøke en ny type frukt,” sa hun og pekte mot noen grønne, klumpete baller oppi skålen. “Jørgen, det er du som er mest glad i frukt her i familien. Forsøk en av disse.”

Jørgen lo. “Spøker du?” sa han. “Det er den rareste frukten jeg noen gang har sett!”

“Det vet jeg. Den kalles stygg frukt,” sa mor. “men jeg er blitt fortalt at den smaker veldig godt. Jeg skal dele en.” Hun tok en av de grønne ballene og skjærte inn i den slik at de kunne se en saftig, rosa frukt. “Jeg er blitt fortalt at den smaker nesten som mandarin.”

“Okay, jeg skal teste den,” sa Jørgen, “men ikke forvent at jeg skal like den.” Han plukket opp en bit og tok en liten jafs. “Hei! Den er god!” utbrøt han overrasket.

“Jeg vil ha litt også,” bestemte Jørgens søster Maren. Hun stappet en bit inn i munnen sin. “Nam!” sa hun og tok en bit til.

“En skulle aldri tro at noesom var så stygt på utsiden kunne smake så godt,” sa Jørgen.

Mor så tankefull ut. “Det vi ser på utsiden stemmer ikke alltid med det som er på innsiden,” sa hun. “Det gjelder både mennesker og frukt.”

Da Jørgen så rett på moren husket han kommentarene sine om den nye nabogutten. “Okay, jeg skjønner hva du forsøker å fortelle meg,” innrømmet han. “Jeg skal snakke med Markus i morgen og bli litt bedre kjent med ham.”

Hva med deg?

Dømmer du barn etter hvordan de ser ut og hvordan de kler seg eller fikser håret? Eller blir du kjent med dem før du bestemmer deg for hvor mye tid du vil tilbringe med dem? Gud bryr seg om hva som er inni et menneske. Du kan ikke se slik som Han kan, men husk at barns fysiske utseende og klær er ikke så viktig. Bli kjent med folk. Velg kristne som bestevenner, men vær vennlig med alle – samme hvordan de ser ut.

Mennesket ser på det ytre, men Herren ser på hjertet

1 Samuel 16:7

Dagens nøkkelord: IKKE DØM ETTER DET YTRE

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: