27 juli

Txt: 1 Korinterbrev 13:4-7, 13

KLØE

“Jeg trenger den røde tusjen!” knurret Elise og snappet den fra broren hennes, Magnus. “Jeg hadde den først!” Hun satte den ned på kortet hun holdt på å fargelegge mens hun bøyde seg ned for å klø myggbittet på leggen hennes. “Å, vil dette aldri gå vekk?” klaget hun. Det store, hevede byllen stakk og banket og klødde enda mer. Elise rettet seg opp og skulle til å fargelegge, men Magnus hadde knabbet tusjen tilbake. “Gi det til meg!” beordret Elise. “Å lage et kort til mamma var min idé. Du skal alltid kopiere meg!”

“Vel, jeg kan tegne finere enn deg,” svarte Magnus, “og jeg vil ha den røde.”

“Gi meg den tusjen med en gang!” Elise ropte nesten mens hun bøyde seg ned for å klø seg på myggbittet igjen.

Akkurat da kom storesøsteren deres, Hanne, inn i rommet bærende på en stor kurv full av klær. “Vær stille, dere to!” beordret hun. “Husk at mamma trenger mye hvile etter operasjonen hennes.” Hanne satte seg ned med et sukk. “Hva er problemet denne gangen?” spurte hun.

“Magnus tok tusjen min,” klaget Elise. “Og dessuten… så klør jeg så enormt fra dette myggbittet!” Hun skrapte neglene sine om igjen og om igjen på den såre byllen.

Hanne nikket med sympati. “Vet du hva? Å klø på et insektbitt gjør det vanligvis verre, Elise. Du må lindre vekk kløen,” sa hun. Hun reiste seg, tok en vaskeklut, og vætet den med kaldt vann. “Her.” Hun ga det til Elise. “Forsøk denne.” Elise smilte lettet mens hun holdt den kalde, våte vaskekluten mot bittet. “Det er bedre, ikke sant?” spurte Hanne. “Jeg tror mamma har noe salve som vil hjelpe. Jeg skal gå og se… men i mellomtiden kan dere forsøke å huske at Guds kjærlighet er lindrende også. Dersom hjertene deres er fylt med Hans kjærlighet, så vil dere ikke klø sånn på andre mennesker.”

“Ja, Elise!” utbrøt Magnus. Elise skulte på ham.

“Dersom noen får deg til å føle som om du klør på ham, så husk at det vil bare gjøre ting verre,” rådet Hanne. “Vis Guds kjærlighet istedenfor.”

“Okay,” svarte Elise motvillig, “men skynd deg tilbake med salven.” Hun ga Magnus et spørrende smil da Hanne hadde gått. Til hennes store overraskelse, smilte han tilbake, og sammen gjorde de ferdige kortene deres.

Hva med deg?

Har kjærlighet en stor plass i livet ditt? Dersom du er en kristen, så burde det. Til og med små ting som kan være så irriterende virker mindre viktig når handlingene dine viser din kjærlighet for andre. Hva er det som irriterer deg? En sjefete søster eller en sytende lillebror? En venn som alltid vil ha viljen sin? Når du blir irritert på noen, så be Gud hjelpe deg å vise kjærlighet til den personen. Husk at kjærligheten er tålmodig. La den lindre vekk “kløen” som du føler mot andre.

Kjærligheten er tålmodig… misunner ikke…blåser seg ikke opp

1 Korinterbrev 13:4

Dagens nøkkelord: VIS TÅLMODIG KJÆRLIGHET

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: