1 februar: Er du fattig og blind?

“Du sier: «Jeg er rik, jeg har overflod og mangler ingenting.» Men du vet ikke at nettopp du er elendig og ynkelig, fattig, blind og naken.”

Johannes åpenbaring 3:17

Dr. Paul Brand dedikerte mye av sin tid til å undersøke sykdommen spedalskhet i India. Alle kunne se at spedalske mistet deler av ekstremitetene, som fingre eller en fot, men ingen visste presist hvordan spedalsheten forårsaket forråtnelse i kroppen.

Dr. Brand oppdaget at spedalskheten faktisk ikke forårsaker denne skaden. Spedalskheten hindrer at de påvirkede delene av kroppen fra å føle smerte, så derfor forblir enbrukket ankel eller en skadet hånd ubehandlet. Det er på denne indirekte måten at spedalskhet forårsaker mange andre vanskeligheter.

På samme måte måte tar synden livet av følelsen for fare som vi er utsatt for. Det hindrer oss fra å føle skader på sjelen som alle mennesker har. Det får oss til å tro at alt er bra, når det ikke er det.

Dette er grunnen til at Jesus her snakker til oss ogadvarer oss om ikke å stole på følelsene våre. Vi kan kanskje overbevise oss selv om at vi ikke trenger noe, når vi i virkeligheten henger i en tråd over en evighet som vi er uforberedt til.

Til dem som er bedratt på denne måten sier Jesus: “du er elendig og ynkelig, fattig, blind og naken“.

Hvordanm ser du deg selv i dag? Trenger diu ikke noe som helst? Eller er du fattig og blind, og trenger en Frelser?


 

Advertisement
%d bloggers like this: