3 september

Txt: Salme 119:9-16

VEIEN Å GÅ

“Jeg leste et nytting vers i Bibelen min i morges,” sa mor mens familien var underveis på feriens andre dag. Etter at hun hadde delt verset hun hadde lest, fortalt far hva han hadde lært fra sin daglige Bibel lesning.

“Hva leste du om i dag?” spurte mor Emil.

“Jeg… vel… faktum er, jeg glemte å ta med Bibelen min.” Emil krympet seg i baksetet.

“Du kan låne min,” foreslo mor.

“Jeg hater å lese i bilen,” sa Emil og ville ikke ta imot mors Bibel. “Dessuten leser jeg Bibelen hele tiden. Jeg kommer ikke til å glemme hva den sier på den korte tiden vi er på ferie.” Foreldrene hans kikket på hverandre, men sa ingen ting.

Etter en stund la mor merke til et avkjøringsskilt. “Er det ikke der vi tar av fra motorveien?” spurte hun.

“Nei, jeg tror ikke det,” sa far. “Kan du sjekke på kartet?” Han strakte seg etter kartet, men det var der ikke. Mor og Emil lette over hele bilen, men de kunne ikke finne det noe sted. Mor foreslo de skulle stoppe og kjøpe et nytt. “La oss ikke kaste vekk tid,” sa far. “Jeg studerte kartet nøye før vi dro. Jeg er sikker på at det ikke var den riktige avkjørselen.”

Etter at de hadde kjørt en stund lengre, så ble far omsider enig i at de burde kjøpe et nytt kart. De fant ut at far hadde tatt feil – de skulle ha kjørt av motorveien lenge før. Emil var sinna da han hørte hvor mye lengre de hadde kjørt. “Far er sta!” klaget Emil da far gikk for å betale for bensinen de hadde fylt.

“Det holder, Emil!” sa mor strengt. Så sukket hun. “Å studere et kart regelmessig er bedre enn å stole på hukommelsen,” la hun til.

“Det er sikkert og visst!” sa Emil seg enig.

“Å reise nedover motorveien mot feriestedet minner meg om at vi også kjører nedover livets ‘motorvei’,” sa mor. “Bibelen viser oss veien vi burde ta – dersom vi ikke er for sta til å ta tid til å vise til den regelmessig.”

Far kom tilbake, og snart var de tilbake på veien. “Hva sier du. Emil?” sa mor mens de kjørte. “Tror du ikke det er best om du låner Bibelen min når alt kommer til alt slik at du kikke på ‘kartet’ igjen så du kan finne ut hva du trenger å vite?”

Hva med deg?

Føler du at du har studert Bibelen å mye at du husker det du trenger å vite? Finner du unnskyldninger for å forsømme din daglige Bibel lesning? Gud ga oss en fantastisk guide når Han ga oss Bibelen. Han forventer at vi oppdaterer hukommelsen vår ved å lese den regelmessig.

Dine forskrifter er min lyst og min glede, jeg glemmer ikke Ditt ord.

Salme 119:16

Dagens nøkkelord: LES BIBELEN DAGLIG

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: