14 august

Txt: Salme 46

OVER SKYENE

Jonatan skulle ut å fly for første gang i sitt liv, men han gledet seg ikke. Foreldrene hans skulle skilles, og han skulle bo med besteforeldrene sine en stund. På innsiden følte Jonatan seg like mørk og dyster som dagen rundt ham.

Da han bordet flyet sammen med bestemoren hans, så svelgte han en stor klump i halsen. Bestemor ga ham et betryggende smil. “Redd?” spurte hun.

Jonatan ristet på hodet. På innsiden skrek nervene hans “Ja, jeg er redd! Jeg er redd alt!” Men han sa ingenting. Da flyet økte farten nedover flystripen, plasket store regndråper på vinduet. Akkurat som tårer, tenkte Jonatan. Men han gråt ikke.

Når flyet tok av fra rullebanen, følte Jonatan at hjertet hoppet opp i halsen på ham. Han pustet tungt. Rundt omkring dem tumlet og rumlet de mørke skyene, og det samme gjorde Jonatans mage. Bestemor grep hånden hans. “Ikke vær redd, Jonatan,” sa hun mildt. “Gud elsker oss. Han vil ta vare på oss.” Jonatan visste at bestemor snakket om mer en flyturen. Han ønsket å tro på henne, men det var så mye frykt i hjertet hans. “Vi skal opp i de mørke skyene, Jonatan,” fortsatte bestemor. “I noen få minutter vil vi være i tykk tåke, for det er hva skyene er – tåke. Men bare vent til vi kommer over skyene…”

Plutselig var de inne i skyene. Innsiden av flyet ble mørkere. Så. like plutselig, kom et strålende lys inn gjennom vinduene. Jonatan myste mens han presset nesen til vinduet. “Jøss!” utbrøt han.

Bestemor smilte forsiktig. “Over skyene skinner solen alltid!” sa hun. “Familien vår går igjennom en mørk storm akkurat nå, Jonatan. Det ser ganske mørkt ut. Men husk at Gud har full kontroll. En dag vil vi bryte gjennom skyene, og livet vil bli fylt med skjønnhet og lykke igjen.”

Hva med deg?

Går du igjennom en storm i livet ditt? Er du redd fremtiden? Kanskje “stormen” i livet ditt ikke er en skilsmisse i familien – men samme hva det er, så husk at solen skinner hele tiden selv om du ikke kan se den. Og selv om du ikke kan føle Gud, så er Han nær. Stol på Ham, så vil Han løfte deg over skyene.

Se, Gud er min frelse! Jeg er trygg og frykter ikke.

Jesaja 12:2

Dagens nøkkelord: FRYKT IKKE – STOL PÅ GUD

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: