1 oktober

Txt: Johannes 3:1-8, Romerne 6:3-10

STERK VIND

“Se på vinden!” utbrøt Emilie da hun stod ved vinduet. “Trærne svinger frem og tilbake, og noen av greinene brekker av.”

“Jøss! Vinden er virkelig strek i dag!” sa Martin seg enig da han kom inn i rommet. “Jeg har aldri sett så mye vind!”

Far kom inn og sluttet seg til dem. “Du kan egentlig ikke se vinden,” minnet han dem på. “Du kan bare se hva den gjør.”

“Den får bosspannene til å rulle nedover gaten,” bemerket Emilie.

De tre stod og kikket ut på vinden sammen i stillhet i noen minutter, så sa far “Jesus sammenliknet vindens blåsing med det å bli en kristen. Vi kan ikke vinden, og vi kan heller ikke se at Jesus kommer inn i noens liv.”

“Det er Ånden Hans som kommer inn, ikke sant? Og ånder er usynlige,” sa Martin. Han kikket på Emilie. “Det er derfor du ser helt make ut,” sa han til henne. “Du har fremdeles fregner, akkurat som før du inviterte Jesus inn i hjertet ditt på Bibelleiren sist sommer.” Martin elsket å erte søsteren sin om fregnene hennes.

Far smilte. “Men vi kan se hva vinden gjør,” sa han, “og vi kan se hva Jesus gjør i en persons liv. Han forandrer den personen. Når noen blir til en kristen, så ønsker de å glede Gud og være lydig – og ikke gjøre de tingene som gjør Gud lei seg.”

Emilie nikket. “Jeg gjør fremdeles gale ting av og til, men jeg forsøker å ikke gjøre det,” sa hun. “Når jeg vet at jeg har gjort noe galt, så får jeg dårlig samvittighet og ber Jesus å tilgi meg. Før jeg ble frelst, brydde jeg meg ikke noe særlig.”

“Ja,” sa Martin, “og du blir ikke sint lengre når jeg erter deg om fregnene dine. Det er ikke gøy!”

Emilie gliste og geipet til ham, så dukket hun da en stor grein brakk av fra naboens tre med et stort brak. “Jeg er glad at vinden ikke alltid blåser så sterkt,” sa hun.

“Jeg også,” samstemte far, “men jeg er enda gladere for at Jesus alltid er i hjertene våre. Selv om vi ikke kan se Ham, så vet vi at Han er der for å hjelpe oss å leve slik vi burde.”

Hva med deg?

Er du annerledes nå enn det du var før du ble kristen? Kan andre se bevis på at Jesus har kommet inn i livet ditt? Dersom du ble frelst da du var veldig ung kan det være at du lurer på om du har forandret deg i det hele tatt. Gud sier at du har, og Han jobber hele tiden for å gjøre deg mer lik Ham. (Dersom du ikke er sikker på om du er en kristen, se “Kristen på 1-2-3” under “Barnas Bibel-nøkkel)

Derfor, om noen er i Kristus, da er han en ny skapning, det gamle er forbi, se, alt er blitt nytt.

2 Korinterbrev 5:17

Dagens nøkkelord: JESUS FORANDRER DEG

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: