21 mai

Txt: Jakob 2:1-9, Romerne 2:11

ALLE VELKOMNE

“Jonas, hvorfor inviterer du ikke Bård med til søndagsskolen denne uken?” spurte mor da de kom tilbake fra å plukke opp en valp fra bestefarens hus. Jonas sukket. “Hver eneste uke kommer du med en grunn til hvorfor du ikke kan invitere Bård til søndagsskole,”la mor til.”Det er ikke likt deg Du har invitert mange barn før.”

“Men de var ikke som Bård er. Han bruker stygge ord og jukser på prøvene. Han har til og med blitt tatt i stjeling noen ganger,” forklarte Jonas. “Bård er ikke en som jeg har lyst til å ha til venn.”

“Jeg vet at Bård har noen alvorlige problemer, Jonas, og jeg sier ikke at du må tilbringe mye tid sammen med ham,” istemte mor. “Men det betyr ikke at du ikke kan være vennlig og invitere ham til søndagsskolen.”

Når Jonas ikke svarte, pekte mor mot valpen han kjælte med på fanget hans. “Hvorfor valgte du den valpen, Jonas?” spurte hun. “Syntes du ikke at de andre var penere? Bestefar sa at du tok den svakeste valpen.”

“Men det var akkurat det, mor!” sa Jonas. “Bestefar sa at mange ville ha lyst på de andre, men denne lille valpen trenger et godt hjem også! Han trenger meg. Dessuten liker jeg ham. Jeg synes han er pen.”

“Vel, det synes jeg også, og han minner meg litt om Bård,” observerte mor.

“Om Bård?” spurte Jonas overrasket.

Mor nikket. “Jeg tror Bård trenger deg også,” sa hun. “Faren hans bor ikke hjemme hos ham, og moren arbeider lange skift hver eneste dag. Ofte er det ingen som er hjemme og kan lære Bård hva som er rett og galt. Kanskje han føler at ingen bryr seg om ham, og det er hvorfor han oppfører seg som han gjør. Hva tror du?”

“Vel… kanskje,” innrømmet Jonas.

“På noen måter kan en si at Bård ikke er den mest attraktive gutten som finnes, men Gud døde for hans synder også,” la mor til. “Jesus er like glad i ham som Han er glad i oss, ikke sant?”

“Jeg antar det, men…” Jonas visste at moren hadde rett. “Okay. Jeg skal invitere ham til søndagsskole denne uken,” bestemte han. “Dersom han fortsetter å komme,kan det kanskje skje at han tatt imot Jesus som Frelser og blir en person som jeg ønsker å ha som venn. Det ville vært kult!”

Hva med deg?

Inviterer du bare “snille” barn til søndagsskolen? Ønsker du at de som du ikke liker så mye ville holde seg vekke? Eller husker du på at de trenger Jesus også? Vær vennlig med alle barne som kommer til søndagsskolen din. Dersom du vet om noen som ikke går til kirke noen andre steder, så inviter dem. Husk på at Jesus elsker alle sammen. Han har ingen favoritter. Ville det ikke være fint dersom noen sa ja til invitasjonen din og så tok imot Jesus som sin personlige Frelser?

Dersom dere gjør forskjell på folk, da gjør dere synd

Jakob 2:9

Dagens nøkkelord: INVITER ALLE TYPER BARN TIL SØNDAGSSKOLE

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: