2 mai

Txt: Salomos ordspråk 3:1-7

DEN NYE PULTEN

Janne grep en boks med fyrstikker fra kjøkkenskapet, tok et stearinlys, og gikk mot rommet hennes. Mor vil bli sinna dersom hun ser med med dette, tenkte hun, men når alt kommer til alt, så er jeg gammel nok til å gjøre dette uten å starte en brann. Etter å ha låst døren sin forsiktig, tente Janne stearinlyset og plasserte det på pulten hennes – en flunkende ny pult! Hånden hennes gled over den skinnende toppen. Jeg elsker denne pulten. Den er så vakker – særlig med stearinlyset på toppen! Jeg skal alltid ta godt vare på det!

Janne plukket opp den bok og begynte å lese. Hun hadde bare lest en side da hun hørte lillesøsteren hennes, Anne, utenfor døren. “Janne! Jeg vil inn til deg!” ropte Anne. Lukk opp døren!” Janne ignorerte henne. Anne ropte høyere. “Mamma! Janne vil ikke slippe meg inn på rommet hennes!”

Med bankende hjerte grep Janne etter stearinlyset, dultet borti det, og brant fingrene sine samtidig. Til hennes store skrekk begynte et ark på pulten hennes å brenne. Men det var en liten papirbit, og flammene døde fort ut. Hun sukket av lettelse, plukket opp alt rotet, la det i skapet sitt, og låste opp døren. “Anne, hvorfor leker du ikke på ditt eget rom?” sa hun da mor kom for å se hva som var på ferde. “Jeg er opptatt!”

“Kom med meg, Anne!” sa mor og tok den lille pikens hånd. Mor kastet et blikk inn i Jannes rom. “Jeg tror…” begynte hun. Så sluttet hun å snakke. “Hva har skjedd på toppen av den vakre pulten din?” spurte mor overrasket. Da Janne snudde seg rundt, så hun en stygg, svart flekk der papiret hadde brent på toppen av pulten, og noen få minutter senere hadde mor fått høre hele historien. “Er du klar over at du kunne ha brent ned hele huset?” utbrøt mor.

“Jeg… jeg trodde det ville være gøy å brenne et stearinlys en liten stund,” hikstet Janne. “Jeg trodde ikke det ville skade noe. Jeg er så lei meg.”

“Janne!” sa mor strengt. “Synd kan ofte virke gøy og spennende, men til slutt blir noe eller noen skadet. Du var ulydig mot reglene vi har om bruk av fyrstikker, og nå må du betale for det.”

“Jeg vet det,” nikket Janne nøkternt. “Neste gang jeg er fristet til ikke å adlyde dere, så skal denne pulten minne meg om at jeg ikke bør gjøre det!”

Hva med deg?

Virker reglene som dine foreldre har laget dumme eller uviktige? De reglene vil beskytte deg mot fare dersom de blir overholdt. Guds regler fungerer på samme måte. Når Han sier ting som “Adlyd dine foreldre!” så er det fordi Han vet at de har erfaring og visdom som kan hjelpe deg. Når Han sier “ikke lyv”, “vær snill”, og “tilgi” så er det fordi å gjøre dette vil hjelpe deg også. Han ønsker at du skal adlyde Ham slik at du ikke vil bli skadet av syndens resultat.

Den som hører på råd, er vis.

Salomos ordspråk 12:15

Dagens nøkkelord: LYDIGHET BESKYTTER DEG

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: