28 mars

Txt: Kolosserne 3:23-25

HVEM ER SJEFEN DIN?

Bjørn lukket døren sin, kastet seg ned på sengen sin, og banket knyttnevene i puten på ny og på ny. “Det er urettferdig!” brølte han høyt. “Jeg bruker bare noen få ord som far sier hele tiden, så bli jeg sendt på rommet! Ingen straffer ham!”

“Hva sier du til en ny pause?” spurte en høy stemme. Bjørn kikket overrasket ut vinduet. Tre menn arbeidet på veien foran huset hans.

“God ide!” svarte den høyeste mannen, og to av mennene gikk bort til et tre i nærheten og dumpet seg ned i skyggen. Den tredje, en mørkhåret mann, fortsatte å arbeide. Snart kom en av de andre tilbake og forsøkte å overtale ham til å slutte seg til dem.

Den mørkhårede mannen ristet på hodet. “Nei, Petter. Jeg har allerede hatt pausen min i ettermiddag,” sa han mens han skubbet på spaden sin.

“Har vi ikke alle det?” svarte den andre mannen. “Så hva kan hindre oss i å ta en pause til? Harry har gått for dagen, og hvem ellers vet om det eller bryr seg med det? Dessuten har Gjermund der borte vært med selskapet i lange tider – mye lengre enn oss, så han er på en måte sjefen vår nå som Harry ar gått.”

“Vel, herr Gran ønsker at vi skal gjøre ferdig denne jobben i dag, og vi må skynde oss for å få det til,” svarte den tredje mannen.

Den andre lo. “Du er sprø som går glipp av en sjanse til å loffe på jobben – spesielt når sjefen også gjør det.”

“Det er mulig du mener at det er dumt gjort,” sa den mørkhårede mannen, “men det ville ikke føles riktig å ta noe som ikke er mitt – hverken tid eller noe annet. Dessuten jobber jeg for herr Gran. Det er han som er den virkelige sjefen på denne jobben.”

Wow! Den mannen er virkelig ærlig! tenkte Bjørn mens han snudde seg fra vinduet. Han fortsetter å arbeide til og med når de andre setter et dårlig eksempel. Jeg… jeg antar jeg ikke skulle følge dårlige forbilder heller. Jeg er en kristen, og – slik som søndagsskole verset sa – skal jeg liksom tjene Gud. Jeg antar at Han er min sjef, så… vel, selv om min far bruker banneord, så burde jeg gjøre det som Gud ønsker. Han sukket. Jeg må be om unnskyldning til mor også. Så kom en ny tanke opp i hodet hans. Istedenfor å følge fars eksempel i dette, så burde jeg være et eksempel for ham dersom han noensinne skal ta imot Jesus slik som jeg har.

Hva med deg?

Hvilket eksempel sette du? Kanskje mennesker som er glad i og respekterer setter dårlige eksempler for deg. Kanskje hører du at de banner eller ser at du jukser eller gjør andre ting som ikke er riktige. Når det skjer er det sannsynligvis vanskelig for deg å gjøre det du burde. Men dersom du er en kristen, så tjener du Kristus. Gjør og si det som Han ønsker, ikke hva andre sier eller gjør – til og med om de er foreldre, lærere, eller andre voksne. Sett et godt eksempel for hvem som helst som ser deg.

Det dere gjør, gjør det av hjertet, som for Herren og ikke for mennesker

Kolosserne 3:24

Dagens nøkkelord: SETT ET GODT EKSEMPEL

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: