Kompleksitet fra begynnelsen

Image result for low rock layer fossils

Paleontologer har alltid vært fascinert av de laveste steinlagene som inkluderer fossiler av skapninger med mer enn en celle. De er kjent som Edicaran, og skapningene i de lagene ser veldig forskjellig ut fra det som er i live i dag. Evolusjonistene antar at de er blant de første skapningene som noensinne ha utviklet seg, så de burde være relativt enkle og ulik komplekse dyr som lever i dag.

Nå har et team med forskere som analyserer fossiler fra nordvest Russlandkonkludert med at disse skapningene virkelig var dyr fordi de isolerte kompliserte fettyper som er assosiert med andre dyr. (Spor av mykt vev er påstått å ha overlevd rundt 541-571 millioner år.)

Like interessant er analysen til et annet team som analyserer fossiler i Namibia, Afrika. De oppdaget at Edicaran-lagets skapninger tilsynelatende levde i komplekse økologiske samfunn, akkura som vi ser dyr gjør i miljøer verden rundt i dag.

Etter å ha analysert typen skapninger som ble begravet sammen i disse steinlagene ble forskerne overrasket over å finne komplekse blandinger  som de antar har konkurrert for ressursene og fyllingsnisjene, akkurat som dyr gjør i dag. De ble forbløffet over disse antatte primitive skapningene dannet komplekse, uavhengige fellesskap så snart de dukket opp.

Oppdagelsen av disse skapningene som ble begravet sammen i komplekse samfunn passer bra med det som bibelske kreasjonister har sagt i årtier. Basert på Bibelen tror de at fossilene inkluderer mange forskjellige skapte samfunn som eksisterte samtidig som pre-flom verdenen, men som senere ble ødelagt og begravet i lag på lag med sedimenter under flommen.

Kreasjonistiske vitenskapsmenn har forutsagt det som forskerne nå finner ut: fullt fungerende samfunn på hvert nivå, fra de første begravde dyrene til de siste…


 

Advertisement
%d bloggers like this: