24 januar

Txt: Jakob 5:7-11

DRATT PÅ FISKETUR (fortsetter)

Tord tenkte på farens forslag om å være en “menneskefisker” – og spesielt å “fiske” hans nye venn Peter. Jeg skal gjøre det, bestemte Tord seg. Jeg vil at Peter skal bli kjent med Jesus også. Så hver dag nevnte Tord et bibelsitat han hadde lært seg, eller så spurte han Peter om å komme med ham til kirken eller Bibel klubben, eller kanskje til et søndagsskole party. Peter sa alltid nei, og han virket ofte irritert når Tord ramste opp et bibelvers. Tord ble frustrert. “Jeg gir opp, pappa!” sa han en kveld.”Peter har alrdi lyst til å komme til kirken, og han begunner å bli lei av at jeg spør ham hele tiden. Jeg tror ikke han liker det når jeg deler bibelvers heller. Jeg gir opp!”

“Tord, hva var en av de første tingene du måtte lære Peter om fisking?” spurte faren.

Tord smilte da han kom på det. “Å ikke trekke snøret ut av vannet hele tiden for å se om agnet fremdeles satt på,” svarte han. “Han visste heller ikke mye om hvordan å sette agn på kroken slik at fisken ikke bare kunne stjele maten.”

Faren nikket. “Du trenger tålmodighet for å fiske, og du trenger å sette åte på kroken skikkelig. De tingene er viktige når du fisker etter mennesker også. Jeg tror du bekymrer deg for mye om Peter har tatt åtet ditt. Kanskje du til og med bruker feil åte.”

“Feil åte?” spurte Tord.

“Jeg tror det,” sa faren. “Ikke gi opp på Peter, men du trenger ikke sitere bibelvers eller invitere Peter til kirke hver dag. Hvorfor tar du ikke å styrker vennskapet deres først? Tilbring litt tid sammen. Be for ham. Del med ham hva du synes er så gøy med kirken og selskapene. Kanskje han da vil bli interessert i komme med deg en dag. Men pass på at du ikke lyver for å få det til å være bare gøy. Du må være ærlig!”

De neste få ukene gjorde Tord akkurat hva faren hadde foreslått. Endelig følte han nappet han hadde ventet på. “Pappa!” ropte ham da han stormet inn i huset. “Gjett hva som skjedde i dag?”

“Vel, jeg vet at du planla å gå å fiske etter skolen, så jeg går ut ifra at du fikk fisk på kroken,” sa faren med et smil.

“Vel… jeg fikk i alle fall napp!” Tord strålte. “Og navnet hans er Peter! Han sa han skulle bli med meg til Bibel klubben denne uken!”

Hva med deg?

Har du noen gang forsøkt å få noen med deg til kirke eller ungdomsklubb? Har du av og til gitt helt opp og fortalt deg selv at de vil aldri komme med til kirken? Ikke gi opp! En som fisker må være veldig tålmodig. Kanskje alt du kan gjøre er å være en god venn. Be Gud om en mulighet for å vitne til andre. Før eller senere vil sjansen by seg. Husk at ikke alle ønsker å komme til kirken, og det er deres valg. Vårt ansvar er å gjøre det vi kan, men uten drive dem vekk.

Men det som falt i god jord er de som har hørt ordet med et rent og godt hjerte, bevarer det og bærer frukt med tålmodighet

Lukas 8:15

Dagens nøkkelord: VITNE MED TÅLMODIGHET

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: