Dag 23: Utrettelig

Les Jesaja 40:28-31

Han gir den trette kraft

Jesaja 40:29

Bilder av ørner dukker opp over alt. Et raskt internetsøk viser hundrevis, til og med tusenvis, av bilder. Ørnens mystiske fremtoning gjør det til et elsket emne for fotografer. Du kan søke hele dagen uten å finne et bilde av en ørn som går. Ørner flyr!

Jesaja visste dette. Likevel valgte den inspirerte forfatteren å forandre ordbildet hans i de to halvdelene av Jesaja 40:31. Han begynner med en metafor som fokuserer på ørnene under flyvning og slutter med en metafor som avbilder en langdistanseløper. Hvorfor det? Fordi forfatteren er ikke opptatt av ørner, men av mennesker, og han er ivrig etter å lage poenget så kraftig som mulig mens han lager en kontrast mellom Guds styrke og vår egen. Jesaja introduserer kontrasten med disse ordene:

Gutter blir trette og slitne, unge menn snubler og faller.

Jesaja 40:30

Kanskje du har sett fjernsynsreklamen som viser en maratonløper nær slutten av løpet. Han skjelver av utmattelse og elektrolyttap. Han snubler. Han faller. Han har mistet evnen til kontrollere sine egne muskler. Han rister voldsomt, og det ser ut som om han plutselig har fått en alvorlig, livstruende sykdom.

Så kommer sportsdrikkens forskere inn i bildet. Flere måneder senere fullfører løperen maraton løpet frisk og klar til å løpe enda flere kilometer på grunn av drikken som de har oppfunnet basert på maratonløperens erfaringer. Denne 60 sekunders reklamen formidler i visuell form profetens løfte:

De løper og blir ikke slitne, de går og blir ikke trette.”

Jesaja 40:31

Å vente assosieres med frustrasjon for mange av oss. Hvor mange action-eventyr filmer skrur opp spenningen ved å vise at en av hovedpersonene ser på en annen og sier “Jeg skal ikke sitte her å vente på å dø! La oss gå!” Og sammen klarer heltene å slippe unna.

Mens vi venter på Herren trenger vi ikke å vri hendene våre i hjelpeløs overgivelse. Vi folder dem i oppriktig bønn. Vi løfter dem mot himmelen i selvsikker bønn. Vi venter på Herren… Skaperen og Opprettholderen av himmelen og jorden, Ham hvis blodige kors har brakt oss tilgivelse. Vi venter i håp.

TENK PÅ: Faller jeg utkjørt sammen eller løper jeg uten å bli trett? Hva betyr det for meg og for dem rundt meg?

BE: Kjære Far, når jeg blir trett og snubler… Lær meg å vente i håp… Tusen takk for…


 

Advertisement
%d bloggers like this: