26 september

Txt: Lukas 16:10-13

HELT VÅT

Erik sparket fotballen til Tommy på andre siden av hagen. Tommy returnerte ballen så hardt at det sa “dunk”. “Jeg håper virkelig vi får være med på laget,” ropte Tommy.

“Jeg også,” ropte Erik tilbake.

Da mor ropte til Erik at det var middagstid, forlot han ballen i hagen. Tommy hoppet på sykkelen og syklet hjemover.

Etter middagen begynte det å lyne og tordne ute. Da Erik gikk til sengs kunne han høre regnet utenfor vinduet. Det pøste virkelig ned.

Neste dag lette Erik over hele huset etter skinnballen sin. “Å nei” utbrøt han plutselig og løp ut i hagen. Vannet dyppet av skinnballen da han plukket den opp.

“La du ballen igjen ute i regnet?” spurte far da han så Erik med den våte ballen. Erik nikket ulykkelig. “Hvor mange ganger har jeg sagt til deg at du må ta vare på tingene dine?” buldret far.

“Jeg trenger en ny ball likevel,” sutret Erik. “Ser du hvor slitt den er?”

Far ristet på hodet. “Ingen ny ball så lenge du er så uforsiktig med den du har,” sa han strengt.

“Men pappa!” protesterte Erik. “De skal ta ut laget neste uke. Jeg trenger ballen for å kunne trene.”

“Du må klare deg med denne,” sa far. Han slapp den våte ballen ned i hendene på Erik. “Vet du hva? Bibelen sier at alt vi har er en gave fra Gud. Jeg tror Han forventer at vi skal passe på det Han har gitt oss så godt som mulig – til og med baller. Å lære å ta vare på sånne ting trener oss til å ta vare på viktigere ting også.” Far tok en liten stund på trappen. “Putt den i tørkeskapet,” foreslo han. “Den vil tørke fortere der. Og så må du bruke vegetabilsk olje til å myke opp læret igjen. Det er bra å huske at å ta vare på ting vil spare deg mye trøbbel og arbeid.

Hva med deg?

Tar du vare på ting? Bibelen sier at du burde være trofast eller pålitelig og ta vare på dem. Å gjøre det gleder Gud og lærer oss ansvaret for å ta vare på viktigere ting – for å håndtere åndelige ansvar.

Dersom dere ikke er tro i den urettferdige mammon, hvem vil da betro dere de sanne skatter?

Lukas 16:11

Dagens nøkkelord: TA VARE PÅ TING

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: