1 mars

Txt: Salme 10:12-18

INGEN FAR

Johannes trakk på sokkene langsomt. Jeg hater skolen, tenkte han. Jeg skulle ønske jeg ikke måtte gå. Guttene vil snakke om hva de gjort med fedrene sine, og så vil jeg bli utelatt igjen. Johannes pleide å snakke om hva han og faren hans hadde gjort sammen, men nå hadde faren dratt sin vei. Nesten uten varsel. Faren hadde dratt hjemmefra og flyttet til en annen kommune. Johannes så ham nesten aldri.

Akkurat som Johannes forventet, så fortalte mange av guttene om helgene sine. Noen hadde dratt på fisketur, noen på campingtur, og det virket som om alle sammen hadde gjort noe sammen med fedrene sine. Han lot som om han ikke brydde seg.

Da han gjorde seg klar for å legge seg den kvelden, følte Johannes seg tung i hjertet. Hele livet mitt har jeg blitt fortalt at bønn kan forandre ting, tenkte ham. Vel, jeg har bedt mye, men ingenting har forandret seg. Far er fremdeles borte. Hva er galt? Jeg vet jeg er en kristen. så kanskje jeg ber på feil måte. Knelende ved siden av sengen begynte Johannes å be igjen – først sjenert, så med mer selvtillidt. Han ba for sin far og mor og for hele familien. Så ba han for seg selv og fortalte Gud hva han følte. For første gang ba han ikke om at Gud skulle forandre omstendighetene. Han ba også om hjelp til å godta at faren ikke var hjemme. Han ba Gud om å trøste ham og moren og brødrene og søstrene.

Da Johannes klatret opp i sengen sin, følte han seg mye roligere og mer fredfylt enn han hadde gjort på lenge. Jeg antar at jeg ikke burde være overrasket, tenkte han. Når alt kommer til alt, så er Gud min himmelske Far. Mor sa til meg at Han ville være Far til de farløse. Det er ikke slik at Han kommer til å spille fotball med meg, men Han tar vare på meg – og jeg kan snakke med Ham når som helst.

Neste gang Johannes hørte guttene snakke om fedrene sine, så følte han seg fremdeles litt fremmedgjort. Men han hadde noe nytt – en fred inne i hjertet sitt når han innså at hans himmelske Far var med ham. Han var i stand til å le til et puss en av guttene hadde spilt på sin far.

Hva med deg?

Er du i en familie med bare en forelder? Føler du tomhet inni deg? Dersom du er en kristen kan du fortelle Gud akkurat hvordan du føler deg. Din himmelske Far bryr seg om deg, og Han ønsker å gi deg fred. Han både kan og vil oppfylle de behovene du har i livet når du ser til Ham og stoler på at Han vil gjøre det.

Farløses Far og og enkers dommer er Gud i sin hellige bolig

Salme 68:6

Dagens nøkkelord: LEN PÅ DIN HIMMELSKE FAR

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: