9 april: Guds perfekte Ord

“Guds vei er fullkommen, Herrens ord er rent.”

Salme 18:31

Her er en av de store underdrivelsene i Bibelen: Herrens Ord er rent.

Guds folk, gjennom tusener av år, har kastet sine liv inn i Guds Ords støpeform. De har giftet seg, invistert, oppdradd barn, bestemt karriærer, og satt ambisjonene deres etter Guds Ord.- De har funnet trøst i Bibelen når de har opplevd tap, deres rettsnor når ting har forandret seg, og deres glede i tider med vekst og rikdom.

Guds Ord har blitt prøvd, testet, og stolt på av kristne gjennom tidene. Og, akkurat som David sa, har de funnet at det har vært mer enn tilstrekkelog for alle deres behov. De har oppraget, i enhver generasjon og i enhver tenkelig omstendighet, at Guds Ord virkelig er perfekt.

Hans råd er alltid vist, Hamns historier er alltid korrekte, og Hans bud er alltid relevante. Guds vei er perfekt – og Hans Ord er rent, funnet perfekt etter å ha blitt testet i ilden.

Men David gjorde ikke bare en observasjon eller lærte en akademisk leksjon her; Davids poeng er at fordi Guds Ord har blitt forsøkt og testet av millioner av kristbe over århundrene, og har blitt funnet perrfekt, så burde enhver av oss derfor bygge livene våre på dette testede, rene og sikre grunnlagetr.

Leter du etter riktig retning eller råd? Stoler du på folkemeningen, eller velmenende venner, for å hjelpe deg med å ta avgjørelser og å finne meningen i livet? Eller går du til Guds perfekte Ord igjen og igjen, for å få råd på alle livets områder?

Herrens Ord er rent – det er testet og bevist, det er sikkert — men har du prøvd det?


 

Advertisement
%d bloggers like this: