17 februar

Txt: Apostlenes gjerninger 17:22-30

KJÆRLIGHET ELLER TOLERANSE

“Vet du hva?” Terje hoppet inn i baksetet på bilen. “Vi har en ny utvekslingsstudent – helt fra Kina. Han heter Ming.”

Mor smilte. “Høres interessant ut,” sa hun. “Fikk du snakket med ham?”

Terje nikket. “Han er buddist, og han ville høre om min Gud, så jeg fortalte ham. Han syntes det var kult.” Terje rynket pannen. “Men jeg visste ikke hva jeg skulle si om hans gud. Kanskje han trodde jeg skulle si at å tilbe Budda var kult også.”

“Synes du det er kult?” spurte moren.

“Neeeeeei,” mumlet Terje, “men skolelæreren min sa at vi skulle være tolerante for andre menneskers tro. Hun sa det betyr at vi skulle akseptere og respektere dem. Og ville ikke det være en del av å elske alle slik som Bibelen sier vi skal gjøre?”

“Vi skal elske alle mennesker, men det betyr ikke at vi skal tolerere feil tro,” sa mor. “Total toleranse høres ut som en veldig kjærlig ting å gjøre, så folk antar at Gud ville være for det, men det er ikke Guds tanke, men verdens tanke.” Ved et trafikklys pekte hun på en plakat som advarte mot å misbruke narkotika. “Ta narkotika, for eksempel. Total toleranse ville være å tillate folk å ta alle de narkotiske stoffene de ønsket – og til og med gi det til barna sine. Men kjærligheten sier nei. Høres det fornuftig ut?”

“Jada,” sa Terje, “men det er fordi narkotika kan ta livet av folk – eller i det minste få dem til å gjøre dumme ting. Så det er bare sunn fornuft å si nei til narkotika.”

“Riktig,” sa mor, “så kjærligheten er ikke tolerant når det gjelder å ta skadelige narkotiske stoffer. Nå… ville Guds kjærlighet være tolerant til en vei som leder til døden – den evige døden? Ville Han ønske at du oppfordret noen på en slik måte?”

Terje ristet på hodet sitt. “Neeeeei,” sa han langsomt.

“Kjærlighet er viktigere enn toleranse – til og med når det betyr å rette noen,” sa mor, “men det er ikke ofte en forstår dette i dagens samfunn. Vi skulle elske menneskene, og det er fint å lytte til dem, men ikke tolerer ideer som er i konflikt med Guds ord – for eksempel med hensyn til forskjellige alternative livsstiler, eller kanskje skapelsen eller frelsen. Når toleranse betyr at du lar noen fortsette å tro på løgner, så pek ut på en kjærlig måte hva Gud sier om det emnet. Pass på at Ming vet Gud elsker ham også. Når han forstår det, så vil han kanskje ha lyst til å høre mer.”

Hva med deg?

Synes du det er helt i orden at andre tror på andre religioner? Mange i dag sier at det er mange veier til Gud, og Jesus er bre en av dem. Vi kaller dette “den økumeniske bevegelse” når folk som tror på Allah, Budda, Maria og mange andre guder eller halv-guder er samlet under et tak. Men kristendommen avviser alle andre religioner da Jesus sa at det er bare gjennom Ham at vi kan komme til himmelen.

Jesus sier til ham: “Jeg er veien, sannheten og livet. Ingen kommer til Faderen uten gjennom meg.”

Johannes 14:6

Dagens nøkkelord: VIS KJÆRLIGHET FØR TOLERANSE

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: