1 desember

Txt: Salme 40:1-9

FISKEØRER

Skynd deg, tenkte Magnus mens han kikket på armbåndsuret sitt. Far leste noen Bibel vers, men Magnus ventet spent på at morgen andakten skulle bli ferdig slik at dagens fisketur kunne begynne. Det syntes utrolig lenge for ham før far endelig avsluttet med bønn.

“Jeg er klar til å dra!” annonserte Magnus et øyeblikk senere. “Fiskeutstyret er i bilen.” Han gliste til sin mor. “Vi skal komme hjem med middagen, mamma,” skrøt han.

Ved elven kastet Magnus og faren hans linene sine i vannet. De ventet og ventet, men de fikk ikke en gang et napp. “Kanskje det er sant at snakking skremmer fisken vekk,” observerte Magnus da han og faren beveget seg oppover elvebredden for å forsøke et annet sted. “Jeg skal ikke snakke så mye denne gangen. Kanskje de hørte oss snakke om å fange dem.” Far bare smilte til ham.

Noen få minutter senere følte Magnus noe nappe på linen hans. “En fisk! En fisk!” utbrøt han. “Jeg har en.” Han dro inn fangsten sin. “Middag,” sa han smilende. Etter de hadde fått noen til, så rynket Magnus pannen mens han trakk kroken ut av en av fiskene. “Her bekymret jeg meg om å være høyrøstet og skremme fisken vekk,” sa han, “og fisken har ikke ører en gang!”

“Jo, det har de,” sa far. “Du kan bare ikke se dem.” Magnus undersøkte fisken grundig. “Fisk har ører på innsiden, ikke på utsiden slik som deg og meg,” forklarte far mens han dro forsiktig i Magnus sitt øre. “Men vet du hva?”

“Hva?” spurte Magnus.

“Vel, selv om ørene våre er på utsiden, så er den viktigste delen av ørene våre på innsiden. Det er der ting skjer når vi lytter oppmerksomt og tar inn til oss det budskapet Gud har for oss.”

Plutselig husket Magnus andakten den morgenen. Han hadde hørt fars stemme riktig nok, men han var for travelt opptatt med å planlegge fisketuren til å lytte med hjertet til Guds budskap.

“Ja. Det er lyttingen på innsiden som gjør store forandringer i livene våre,” avsluttet far. “Og nå må vi dra hjem med denne fiskemiddagen.”

Hva med deg?

Hvor godt lytter du? Når noen leser fra Bibelen, hører du bare ordene eller lytter du med hjertet? Lytt på innsiden.

Hør nå hva Herren sier

Mika 6:1

Dagens nøkkelord: LYTT TIL GUDS ORD

Advertisement
%d bloggers like this: