31 juli

Txt: Jesaja 64:7-8, Hebreerne 12:5-7

POTTEMAKEREN OG LEIREN

Thale bearbeidet en klump med leire med fingrene hennes. Etter en stund begynte den brune klumpen å bli formet til en vase. Da mor kom inn på kjøkkenet, holdt Thale den opp. “Den er en presang for bestemors fødselsdag,” sa Thale.. “Jeg skal jobbe med den til den er perfekt.” Og det gjorde hun. Når vasen var akkurat slik hun hadde tenkt seg den, så satte hun den på en hylle for å tørke den.

Den ettermiddagen var Thale midt i en spennende bok da mor ba henne tømme bosset. “Du bør skynde deg,” sa mor. “Jeg tror jeg hører bossbilen komme.”

Thale gjorde en grimase. “Hvorfor må jeg alltid stoppe med det jeg gjør for å gjøre de dumme arbeidsoppgavene?” brummet hun mens hun reiste seg. Mor fanget blikket hennes og rynket pannen.

Senere kom Thales venninne Linnea på besøk for å leke… men etter en stund mistet Thale tålmodigheten sin. “Hei!” snerret hun da de kledde seg ut og Linnea forsøkte å gå i de høyhælte skoene Thale hadde brukt. “La tingene mine ligge i fred!” Linnea sparket av seg skoene, grep jakken sin, og gikk hjem.

Med et sukk gikk Thale til kjøkkenet. “Mamma,” sa hun nølende. “Jeg… jeg gjorde det igjen. Jeg mistet tålmodigheten min og ropte til  Linnea.” Hun satte seg ned ved bordet og strøk en hånd over øynene sine. “Jeg… jeg beklager at  jeg var så gretten om arbeidsoppgavene mine ogsp,” la hun til. “Jeg antar at jeg er håpløs. Jeg kommer aldri til å bli den personen jeg ønsker å bli.”

Mor tørket hendene sine og pekte på hyllen hvor vasen som Thale hadde laget stod. “Den vasen startet som en klump med leire,” sa hun. “Det trengtes en pottemaker – deg – for å forme den til noe vakkert. Og du jobbet med den til du fikk den helt perfekt, ikke sant?” Thale nikket. “>vell, når du tok imot Jesus sa du deg enig med at Han skulle forme livet ditt,” fortsatte mor. “Det tar tid og tålmodighet , men Han kan rette ut ‘klumpene’ som hindrer deg i å  være den personen Han ønsker at du  skal bli.”

“Klumper?” spurte Thale. “Slik som et dårlig temperament?”

“Akkurat!” sa mor. “Noen ganger bruker Han foreldre og disiplin til å hjelpe med å bli kvitt de klumpene. Andre ganger kan det være at Han bruker ubehagelige resultater fra våre egne handlinger. Men Jesus fortsetter å arbeide med å gjøre deg mer og mer lik Ham. Han gir ikke opp, så du må ikke gi opp heller!”

Hva med deg?

Er du oppgitt fordi du ofte sier eller gjør gale ting? Føler du at du er håpløs, selv om du er lei deg når du gjør gale ting? Gud gir ikke opp med å forme deg, og det burde ikke du heller. Aksepter de korreksjonene Han sender når Han former deg, og lær å være avhengig av Ham for å stoppe de tingene som ikke er til behag for Ham. Takk Ham for at Han fortsetter å arbeide med deg.

Han som begynte en god gjerning i dere, vil fullføre den

Filipperne 1:6

Dagens nøkkelord: GUD JOBBER FREMDELES MED DEG

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: