18 juni

Txt: Salme 40:9-11

FØRSTEHJELPSKURS

Carmen kikket ut vinduet akkurat da den gamle fru Karlsen snublet og falt i bakken. Carmen hoppet ned på gulvet og løp ut av huset for å se om naboen hennes var skadet. Selv om det var åpenbart at hun hadde store smerter, så forsøkte fru Karlsen å reise seg opp da Carmen nådde henne. “Det er ryggen min,” gispet fru Karlsen. “Jeg håper jeg ikke har brukket den.”

“Ikke beveg deg,” advarte Carmen. “Du kan komme til å gjøre skaden verre. Jeg skal gå og ringe 113.” Hun løp tilbake inn i huset.

Da Carmen kom tilbake, så fru Karlsen opp og smilte svakt. “Jeg er så glad at du var her,” sa hun. “Du ser ut til å vite hva du skal gjøre, Carmen. Tusen takk!” Snart kom ambulansen, og Carmen så at ambulansepersonalet løftet fru Karlsen forsiktig inn i ambulansen.

Neste søndag fortalte Carmen søndagsskole lærerinnen hennes om hendelsen. “Jeg er så glad for at jeg tok et førstehjelpskurset i fjor sommer,” sa Carmen. “Jeg visste nok til å få fru Karlsen til å ligge stille slik at hun ikke skulle gjøre skaden verre.”

“Det er kjempebra!” utbrøt frøken Berntsen. “Det er virkelig bra å vite hva en skal gjøre i nødssituasjoner.” Hun tok en liten pause. “Vet du hva?” la hun til. “Det er godt å være forberedt til å gi fysisk hjelp når det trengs, og vi burde ogsp være forberedt til å gi åndelig hjelp til dem vi møter. Vi burde vite hvordan vi kan hjelpe noen å finne Kristus.”

Carmen var stille. “Jeg er sikker på at ikke alle vennene mine kjenner Jesus, men jeg vet virkelig ikke hva jeg skal si til dem eller hvordan jeg skal snakke til dem om å motta Ham,” tilstod hun. “Faktum er… at jeg er litt redd å forsøke fordi jeg kanskje ikke vet hvordan jeg kan svare på spørsmålene deres eller forklare til dem hvordan de kan bli frelst.”

“Jeg forstår hvordan du føler deg,” svarte frøken Berntsen, “men det du lærer i kirken og på Bibel studiumet du har gjort på egen hånd er på en måte som et førstehjelpskurs. Du har praktisert det du har lært på førstehjelpskurset ditt, og nå trenger du å praktisere det du har lært om Gud. også. Stol på Ham at Han vil gi deg de rette ordene å si til vennene dine om Jesus og hva Han har gjort for deg – og hva Han ønsker å gjøre for dem.”

Hva med deg?

Er du redd for at du ikke vil vite hva du skal si til vennene dine om Jesus? Det vil være lettere dersom du har forberedt deg ved å lese jevnlig i Bibelen din og lære verser utenatt. Å lytte oppmerksomt på søndagsskolen og i kirken vil også hjelpe. Lær det du kan om Gud, så tal ut om Ham. Del vitnesbyrdet ditt med vennene dine.  De trenger Jesus!

Jeg skammer meg ikke ved evangeliet

Romerne 1:16

Dagens nøkkelord: FORBERED DEG – SÅ SNAKK UT OM JESUS

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: