30 august

Txt: 1 Tessalonikerbrev 5:14-24

GAVE ELLER SØPPEL?

“Har du tenkt å gå med de klærne til skolen?” Mors velkjente spørsmål fikk Trude til å sukke mens hun kom inn på kjøkkenet. Hun svarte ikke, men satte seg ned og helte litt frokostblanding i en skål, og håpet at spørsmålet ville forsvinne. “Jeg vil at du går og skifter klær,” la mor til.

Dersom mor fikk viljen sin, tenkte Trude, så ville jeg se ut som en gammel dame! Men sitedenfor sa hun høyt “Jeg kunne ha på meg den t-skjorten som Beate ga meg – den med…”

“Nei,” sa mor. “Den er faktisk verre.”

“Jeg trodde det var det som var på innsiden av et menneske som talte,” mumlet Trude mens hun gikk for å skifte. Når hun kom tilbake, kikket hun  seg rundt omkring på kjøkkenet. “Husker at jeg skal i fødseldagsselskapet til Dina rett etter skolen,” sa hun. “Har noen flyttet på presangen som jeg pakket inn? Jeg la det her ved vasken før jeg gikk og la meg i går kveld.”

“Hva er det?” spurte mor.

“Det er et lite perlehalskjede,” svarte Trude. “Jeg la det i en boks, så pakket jeg det for morro skyld inn i en avis og bandt det sammen med en hyssing. Så la jeg det i en av de små plastsekkene du bruker til…”

“Til søppel!” gispet mor. “Jeg trodde det var boss fra i går kveld, så jeg tok det ut med resten av bosset.”

Trude løp ut i gaten og begynte å løfte det første lokket av søppelspannene, så neste lokk. Borti gaten kunne hun høre den hvinende lyden fra bossbilen som nærmet seg. Til slutt fant hun pakken og løp tilbake inn i huset, hendene og klærne stinkende av søppel. “Jeg er så glad du fant det,” sa mor. “Jeg mente ikke å kaste ut pakken din, men måten den var pakket på sendte en melding om at det som var inni det ikke kunne være så verdifullt.” Trude nikket. “Det er best du steller deg og bytter klær igjen. Og når du skifter klær, så pass på at ‘innpakkningen’ ikke gir et galt budskap om deg også. Gud sier at du er verdifull. Han kan se innsiden din, men det kan ingen andre. Pass på at du kler deg som om det er noe verdifullt på innsiden.”

Hva med deg?

Hva forteller utseendet ditt om deg? Vill Jesus godkjenne de klærne du bruker? Både gutter og jenter trenger å passe på hvordan de ser ut. Det er ikke nødvendig galt å ha på seg det som er populært, men pass på at klærne dine ikke får deg til  se ut som en som er i opprør – en person som hører denne verden til og ikke himmelen.

For øvrig brødre: Alt som er sant, alt som er ære verdt, alt som er rettferdig, alt som er rent, alt som er verd  elske, alt som folk taler vel om, alt som duger og er ros verdt – gi akt på det!

Filipperne 4:8

Dagens nøkkelord: KLÆR SENDER ET BUDSKAP

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: