25 november

Txt: Salomos ordspråk 3:1-6

SPINDELVEV OG KABLER

“Søndagsskolelæreren min fortalt oss at vi burde lese Bibelen selv hver eneste dag – ikke bare til familieandaktene,” fortalte Mina foreldrene sine på vei hjem fra kirken. “Jeg skrev under på et kort hvor jeg lovet jeg skulle prøve å gjøre det fra nå av.”

“Det er bra,” sa far. “Siden du er blitt så flink til å lese nå, så burde du starte med dine egne andaktstunder.”

Den ettermiddagen leste Mina to kapitler. I et par dager etterpå klarte hun å finne tid til å lese noen få vers før hun gikk til skolen. Men ettersom tiden gikk, leste hun mindre og mindre.

Da Mina og moren hennes sat på verandaen noen få uker senere, sukket Mina lett. “Mamma?” sa hun. “Jeg er så sinna på meg selv. Når jeg skrev under det kortet og sa jeg skulle lese Bibelen hver dag, så mente jeg det virkelig. Men jeg glemmer å gjøre det halvparten av tiden. Hvordan kan jeg huske å gjøre det bedre?”

“Jeg pleide å glemme å lese Bibelen min også,” fortalte mor henne. “Men så gjorde jeg det til en vane å lese den en bestemt tid hver eneste dag. For meg er morgenene best. Jeg forsøker å ikke la noe forstyrre Bibel lesningen min. Ved å gjøre dette, har jeg utviklet en vane – og nå er det sjelden jeg glemmer det.”

Plutselig pekte Mina oppover. “Å se!” utbrøt hun. “Det er en stor edderkopp mellom stolpen og telefonkabelen.”

Mor lo. “Det var rart!” sa hun. “Jeg tenkte på et gammelt spansk ordtak: ‘Vaner er først lik spindelvev – senere lik kabler’. Hva tror du det betyr?”

Mina var stille en stund. “Jeg tror jeg vet det,” sa hun. “Først er vanene lett å bryte – som spindelvev. Men dersom du fortsetter å gjøre noe, så vil vanene dine bli sterke og vanskelig å bryte – som en kabel.”

Mor nikket og smilte. “Gjør Bibel lesningen din til en sterk vane,” oppmuntret hun. “Skal jeg vekke deg opp femten minutter tidligere hver morgen slik at du kan lese Bibelen først hver eneste morgen?”

Mina nikket. “La oss forsøke det,” svarte hun.

Hva med deg?

Tar du deg tid for å lese Bibelen alene hver dag? Dersom ikke, hvorfor ikke? Glemmer du det? Eller tror du ikke at det er viktig? Begynn nå med å gjøre daglig Bibel lesning til en “kabel” i livet ditt – gjør det til en vane livet ut.

Dine forskrifter er min lyst og glede, jeg glemmer ikke Ditt ord

Salme 119:16

Dagens nøkkelord: LES BIBELEN DAGLIG

Advertisement
%d bloggers like this: