12 mars

Txt: Efeserne 1:3-8

PB

Guttene utenfor Påls søndagsskolerom snakket og lo høylydt, men når han kom, ble det stille. “Hva skjer?” spurte Pål.

“Ingenting, nå som du er her,” mumlet Kurt. “Vi må være forsiktig hva vi sier og gjør når vi er i nærheten av et PB – Predikant Barn. Sant gutter?” Guttene lo, og Pål ble flau.

Neste dag dro Pål og noen venner ut for å seile på seilebane. “Au!” skrek Pål når han falt stygt. “Å-å-å-å! Foten min! Den verker! Jeg tror den er brukket!” De andre guttene løp etter hjelp.

Pål hadde rett. Foten hans var brukket, og den måtte opereres. Andre dagen på sykehuset var nattbordet hans fullt av kort, leker og bøker fra folk i kirken. Han hadde også fått mange besøk.

“Du får jammen masse oppmerksomhet,” observerte romkammeraten hans, Kristian.

“Mange kjenner meg fordi jeg er et PB,” sa Pål. “Det står for ‘Predikant Barn’. Faren min er predikant.”

“Å ja? gryntet Kristian. “Vel, jeg tror PB står for ‘Priviligert Barn’.”

Pål smilte. “Det var en god ide!” sa han. Han var stille en liten stund. “Jeg har klaget over å være et PK, spesielt når andre har gjort et stort nummer av det,” tilstod Pål, “men du har kanskje rett. Jeg antar at jeg har flere privilegier som jeg har tatt for gitt.”

Når Påls far kom innom senere den ettermiddagen, smilte Pål til ham. “Jeg pleide å klage til deg om at jeg blir ertet fordi du er en predikant,” sa Pål. “Jeg ønsket til og med at du hadde en annen jobb. Men vet du hva? Jeg har bestemt at å være et PB er en god ting!” Han pekte på romkammeraten hans. “Kristian her sier det skulle stå for Priviligert Barn.”

Far så bort på Kristian. “Det er kjempeflott!” sa han. “Og vet du hva? Med den betydningen må du ikke være et Predikant Barn for å være et PB. Alle barn som kjenner Jesus som sin frelser kan være et PB – et Priviligert Barn. Og alle barn kan være det. Far tok en pause, så smilte han bort til Påls romkammerat og la til “Du kan også være et PB, Kristian. Skal jeg forklare det for deg?”

Hva med deg?

Er du et PB- et Privilert Barn? Det er du dersom du er en kristen. Kanskje du føler deg utelatt når du ser hva andre barn gjør. Kanskje tror du at å være en kristen er en prøvelse, spesielt dersom andre barn gjør narr av deg. Ikke dvel over verdens reaksjon på troen din, og ikke vær sjalu på verdens gods og gleder. Du er rikelig velsignet. Dine synder er tilgitt, og du er på vei til himmelen, din himmelske Far elsker deg, og Han svarer på bønnene dine. Han er alt du trenger.

Men dere er en utvalgt slekt, et kongelig presteskap,et hellig folk, et eiendomsfolk

1 Peter 2:9

Dagens nøkkelord: KRISTNE ER PRIVILIGERTE

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: