27 mars

Txt: Jeremia 1:1, 4-8

DE RETTE REDSKAPENE

Far så opp fra arbeidsbenken da Joakim syklet inn i garasjen. “Hei Joakim! Hadde du det gøy borte hos Bård?” spurte far.

Joakim rynket pannen. “Egentlig ikke,” sa han. Han så opprørt ut. Han svelgte et hulk.

Fars øyenbryn skjøt opp. “Hvorfor tar du deg ikke en liten matbit, så kan du bytte klær og komme ned her og hjelpe meg?” foreslo han. “Kanskje du kan fortelle meg hva som skjedde mens vi maler hagemøblene.”

Snart var Joakim tilbake i gamle jeans og t-skjorte. “Okay, hva skal vi gjøre?”

“Her er litt maling og noen malerkoster,” sa far. “og nå vil jeg vise deg hvordan du kan male disse stolene.”

Da de begynte å arbeide, startet Joakim å fortelle. “Benjamins mor er syk, og noen av barna sier at hun kommer til å dø. Jeg er hans beste venn, så jeg burde dra og besøke ham, men jeg vet ikke hva jeg skal si.” Joakim snufset høylydt.

Far dyppet malerkosten i hvit maling og strøk den på stolarmen. “Jeg forstår hvordan du føler deg, men jeg er sikker på at Benjamin trenger deg nå. I slike situasjoner er det ofte unødvendig å si så mye. Bare vær der og lytt. Jeg synes du burde gå.”

“Jeg fikser det ikke, far. Jeg er bare et barn,” hvisket Joakim halvkvalt.

Far nikket. “Det vet jeg! Det er akkurat hva profeten Jeremia sa når Gud fortalte at han skulle tale for Ham, men Gud sa at det var ingen unnskyldning. Gud sa at Han skulle gi Jeremia ordene han skulle si.” Far pekte mot stolen som Joakim holdt på å male. “Når jeg spurte om du kunne hjelpe meg med å male, så ga jeg deg redskapene og malingen for å kunne utføre jobben. Når Gud har en jobb for oss, så gir Han oss også det vi trenger for å få jobben gjort. Og Han gir oss evner til å gjøre det. Han vil gi deg de rette ordene å si  til Benjamin – og Han vil vise deg når det er tid for å bare lytte.”

Joakim så fremdeles tvilende ut. Far la en arm rundt sønnen sin. “Vil det hjelpe dersom mor og jeg blir med deg etter middag? Jeg tror Benjamins familie trenger oss også. Okay?”

Joakim nikket. “Det ville virkelig hjelpe dersom dere ble med også,” sa han.

Den kvelden gikk Joakim og foreldrene hans på besøk til Benjamins familie, og mor tok med litt rykende ferskt, hjemmelaget brød. Etter en kort visitt, gikk de hjem igjen. Loakim smilte mens han så på månen som tittet gjennom trærne. “Du hadde rett, far. Benjamin trengte meg, og familien hans trengte dere. Jeg er glad vi dro!”

Hva med deg?

Er det noe du føler at Gud ønsker du skal gjøre – som å besøke noen som er syke eller å fortelle en venn om Gud? Har du noen gang sagt “Men jeg er bare et barn, så jeg kan ikke gjøre det?” Dersom Gud ber deg å gjøre noe, så vil Han gi deg “redskapene” du trenger for å gjøre det. Han vil gi deg de rette ordene og vise deg hva du skal gjøre. Slutt å lage unnskyldninger. Stol på Gud, og bare gjør det. Du vil føle deg mye bedre etter du ha gjort det, og du vil få kjenne gleden over å ha hjulpet noen.

(Jesus sa) Min nåde er nok for deg, for min kraft blir fullendt i svakhet

2 Korinterbrev 12:9

Dagens nøkkelord: GUD GIR STYRKE

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: