18 januar

Txt: 1 Korinterne 12:12-27

HELE KLOKKEN

“Er dette en klokke du har fikset allerede?” spurte Kurt mens han pekte på en stor klokke som stod på disken. Han hadde alltid likt å besøke onkel Ragnars butikk – spesielt når onkelen reparerte klokker. “Det virker som om denne tikker som den skal.”

Kurts onkel lo behagelig. “Ja,” sa han smilende, “den tikker helt greit, men det er alt den gjør.”

Kurt så litt nærmere på klokken. “Å – den har ingen visere,” bemerket han, litt flau over at han ikke hadde lagt merke til det tidligere.

“Det stemmer!” nikket onkel Ragnar. “Så selv om klokken tikker, så gjør den ikke jobben sin – den viser ikke hva klokken er, gjør den vel?”

Kurt ristet på hodet. “Nei, ikke uten visere.”

“Jeg bruker klokkene mine som illustrasjoner når jeg underviser på søndagsskolen,” fortalte onkel Ragnar til Kurt. “Innsiden av klokken er sammensatt av mange forskjellige deler, og hver eneste del er nødvendig. Men du kan ha en ren klokke som går bra, men likevel viser den ikke tiden. Eller du kan plukke opp viserne og se på dem nøye, men ikke da heller vil du få vite hva klokken er.”

“Dersom du får alle delene til klokken til  å arbeide sammen, så vil det virke, ikke sant?” spurte Knut. Han gren på nesen. “Hva har det med søndagsskolen å gjøre?”

Onkel Ragnar smilte. “Klokken viser at vi trenger mange forskjellige deler som jobber sammen for å få jobben gjort. Det er hvordan det fungerer i Guds arbeid også,” forklarte onkel Ragnar. “Noen ganger tror barn – eller voksne – at de er de mest viktige når noe spesielt skal gjøres. De tror at de kan gjøre alt alene. Men prester, søndagsskole lærere, barnevakter, vaktmestere – alle er viktige. For å gjøre jobben best mulig og oppnå mest mulig, så må alle jobbe sammen og stole på Gud.”

Hva med deg?

Forsøker du av og til  å være “hele klokken” i en ungdomsgruppe eller på søndagsskolen? Eller er du det motsatte og tror at jobben din er liten og uviktig? Husk at alle delene må jobbe sammen for at jobben skal bli gjort. Gjør jobben din trofast og tillat alle de andre i gruppen å gjøre sin jobb. Jobb sammen for Herren!

Nå er dere Kristi kropp, og hver for seg er dere lemmer på Hans kropp

1 Korinterne 12:27

Dagens nøkkelord: JOBB SAMMEN MED ANDRE

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: