Noen ganger er en stein bare en stein

Image result for stromatolites greenland

Vitenskapsmenn foreslår nå at det d trodde var verdens eldste fossil kanskje bare var en deformert stein.

Det høres kanskje ut som en advarende fortelling om å trekke for raske konklusjoner basert på evolusjonære “bevis”, men det er mye mer komplisert enn det. Vitenskpsmennene trdde først at steinen det gjaldt var den eldste oppdagede stromatolitten (fossiliserte matter med mikrober i lag mellom fine sedimentære lag) i en grønnlandsstein i 2016.

Disse eksemplarene ble datert som 3,7 milliarder år gamle, tidligere enn deres evolusjonære modeller tillot, men forskerne var villige til å revurdere dette basert på nye fossiler. Nå ser det ut som at på grunn av senere forskning på de samme steinene av andre vitenskapsmenn, at de opprinnelige forskerne kan ha tatt feil, og at disse bare var deformerte, misfarget steiner som bare minner om kjente bakterielle fossiler. Men de opprinnelige forskerne står fremdeles på sitt, og peker på andre egenskaper av kjente fossile stromatolitter som er funnet andre steder. Følg med på en fortsettende debatt!

Dette er en påminnelse om hvor usikre våre antagelser om bevis kan være. Til og med evolusjonister tilstår at vi burde betrakte bevisene nøye og ydmykt, og ikke være for raske til å trekke slutninger. De er åpen for å raffinere synene sine med noen få millioner år her og der. Likevel vil ikke det fysiske beviset få dem til å forkaste sitt overhengende syn på historien over milliarder av år, som de godtar på grunnlag av tro.


 

Advertisement
%d bloggers like this: