Dag 7: Aldri skuffet

Les Romerne 5:1-11

“Og håpet skuffer ikke, for Guds kjærlighet er utøst i våre hjerter ved Den hellige ånd som han har gitt oss.”

Romerne 5:5

Glede. Hat. Kjærlighet. Nest etter brennvarme, fullblodige følelser som disse, virker skuffelse litt uimponerende. Virkelige mennesker med lidenskaper raser. Virkelige mennesker brenner med lidenskap, med iver. Ikke så mye en livsforandrende kraft. Eller det er hva vi tror.

Likevel forteller psykologene oss om at skuffelse kan snu liv. Og ikke, generelt sett, fra en dårlig retning til en mer positiv en. Når vi forstår skammen og skuffelsen som nære slektninger kan ve forstå hva som gjør skuffelsen så mektig.

Selv om få kristne vil tilstå det høylydt, så opplever flere av oss at vi til tider blir skuffet over Gud. Slik som Chevy Chase i Hjelp vi er på juleferie filmen, så balanserer vi varsomt over bjelkene i livets loft, troende på at de vil holde oss oppe, bare for å finne at en fot går gjennom taket på soverommet under. Vi halvt står, halvt sitter, og mumler lavt

Vi trodde vi kunne stole på at Gud ville holde oss oppe. Vi trådte ut i tro på Hans løfter og håpet på å sveve som ørnene, men istedenfor fant vi oss selv opp til livet i en røre vi ikke hadde forestilt oss (og kanskje, som Clark Griswold, med et hus fullt av usympatiske slektninger som gjør narr av feilene våre)!

Noen ganger torpederer vi oss selvsagt oss selv med syndene våre. I slike tider er det godt å vite at vi fullt ut kan stole på Guds tilgivelse og Hans kjærlighet gjennom Jesus og korset Hans som aldri svikter! Vår Frelsers kors fjerner våre synders skam sammen med skyldfølelsen vår foran Gud.

Men noen ganger har skuffelsen vår lite å gjøre med synd. Noen ganger er hjertene våre oversvømmet med skuffelse fordi vi ikke har ventet lenge nok for at Guds perfekte timing skulle ordne situasjonen. Legg merke til Jesajas løfte i Jesaja 40:31:

  • Men de som venter på Herren, får ny kraft.”

Tenk på det sammen med Paulus ord i dagens skriftsted:

  • Håpet skuffer ikke.

TENK PÅ: Når har jeg ventet på Herren men følt skuffelse? Er jeg skuffet akkurat nå?

BE: Herre Jesus, bare mellom meg og deg – oss venner imellom, for Du har kalt meg Din venn (Johannes 15:15)… Jeg føler meg sviktet… Jeg tenkte… men Du… Dette er hvor jeg har syndet… Jeg vet at jeg ikke må vente på Din tilgivelse, for Du har allerede gitt den! Hjelp meg nå å vente…


 

Advertisement
%d bloggers like this: