28 februar

Txt: Salme 32:1-5

SKJULTE FEIL

Da Brita og venninnen hennes Sofie gikk gjennom spisestuen pekte Brita på hyllene som hadde morens samling med sjeldne kopper. “Mamma bruker bare disse når hun har besøk,” sa Brita. “Utenom det har ingen lov til å røre dem. Jeg skal vise deg min favoritt kopp.” Hun tok en kopp og holdt den ut til venninnen sin. Men Sofie gikk bakover og ristet på hodet. Brita trodde Sofie ville ta imot koppen, og slapp taket. Den falt ned på bordet, og hanken brakk av. Begge jentene gispet av frykt.

“Jeg… jeg gjorde det ikke,” sa Sofie raskt. “Du tok den opp fra hyllen.”

Brita så på den brukne koppen. “Jeg kan fikse dette!” sa hun. “Pappa har litt lim som han sier virker som ren magi. Jeg kan fikse den nå før mamma kommer hjem.”

Flere dager etterpå hadde Britas mor besøk av en gruppe damer som plala et arrangement på skolen. Brita gjenkjente fru Knutsen, eieren av en antikvarisk butikk. “Du har en vakker samling av kopper,” sa fru Knutsen med et smil. “Jeg er en ekspert på disse koppene.” Hun  undersøkte Britas favoritt kopp – den hun hadde reparert. “Denne er spesiell,” erklærte fru Knutsen, “selv om hanken har blitt limt på.”

“Limt på?” spurte mor.

“Ja, har du ikke lagt merke til det?” Fru Knutsen viste mor en liten sprekk på bunnen av hanken. Brita rødmet og forlot rommet raskt når moren kastet et raskt blikk på henne. Hun vet at jeg gjorde det, tenkte Brita.

Etter at damene hadde gått, snakket Brita og moren om koppen. “Den brukne koppen er ikke et alvorlig problem,” sa mor. “Din ulydighet og forsøket på å skjule det er alvorlig.” Hun holdt opp koppen. “Feilen ved koppen var skult for oss, men ikke fra noen som viste mer om den.” Hun ga koppen til Brita. “Behold den!” sa mor, “og la den alltid minne deg om at selv om du kan skjule synden din fra andre mennesker, så vet Gud alt om det. Det skader forholdet ditt med Ham, og ofte med andre også. Du har bedt om unnskyldning, og jeg tilgir deg. Gud er klar til å tilgi deg ogsp når du angrer og bekjenner synden din.”

Hva med deg?

Har du forsøkt å dekke over synd? Kanskje mor og far eller lærerne dine ikke vet om det gale du har gjort, men du kan ikke skjule noe fra Gud. Han ser alt. Bekjenn synden din og så kan du takke Ham for at Han har tilgitt deg. Gud vil at du skal være ærlig med både Ham og andre mennesker.

Gud, du kjenner min uforstand. Og mine overtredelser er ikke skult for deg

Salme 69:5

Dagens nøkkelord: SYND KAN IKKE SKJULES

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: