27 september: Synd fører til død

“Men av treet til kunnskap om godt og ondt må du ikke spise. For den dagen du spiser av det, skal du dø.

1 Mosebok 2:17

Scenen med Adam og Evas synd i Edens hage gir ett nøtteskall perspektiv med mange livsviktige sannheter som blir utforsket og utvidet videre gjennom resten av Skriften — vi ser djevelens ønske om å underbygge vår tro på Gud, vår tendens til å se Guds beskyttekse som gledesdrepende restriksjoner, en partners potensielle oppbygging eller nedrivelse, og den farlige lokkingen av det mystiske ukjente.

Den mest gripende påminnelsen når vi stirrer på det motbydelige synet av perfeksjon blir forført til opprør er kanskje det faktum at til og med de tilsynelatende minste syndene har enorme og evige og forferdelige konsekvenser. Det er ikke noe “å slippe unna med” når det gjelder synd. Hver synd har sin egen innebygde, uunngåelige elendighet.

Og den største tragedien med enhver synd er at den fører til adskillelse fra Gud. Frelsen er å kjenne og smake Jesus Kristus (Johannes 6:54, 17:3). Enhver synd fører til døden, en adskillelse fra Sannheten og Livet som bare finnes i Jesus.

Derfor er den advarselen som Herren gir i hagen — at den dagen de spiser av den, vil de visselig dø — en nøyaktig beskrivelse av enden til enhver synd.  Og hver gang vi står overfor fristelse, har vi muligheten til å stå faste og pleir vårt forhold til Kristus.


 

 

Advertisement
%d bloggers like this: