22 mai: De som søker Herren…

“Unge løver lider nød og sulter; men de som søker Herren, mangler aldri det som godt er.”

Salme 34:11

Hvorfor tror du salmisten spesifiserer “unge” løver? Det er for samme grunn som Jesaja skriver “unge menn snubler og faller” (Jesaja 40:30).

Der finnes en vitalitet og styrke som vanligvis kommer med de unge. Sinnet er fleksibelt og friskt, kroppen er energisk og motstandsdyktig, og ånden din er selvsikre og modige. Dette er fantastiske ressurser som Gud gir til deg mes du fremdeles lærer, vokser og modnes.

Men selv alle disse fordelene vil ikke redde deg fra skuffelsene eller smertene i livet. Selv de unge løvene, skriver salmisten, med all deres fysiske tapperhet og grenseløse energi, opplever sult. De sterkeste, mest talentfulle personene på jorden vil ikke finne varig tilfredsstillelse, eller unngå smertefull skade, ved deres sterke eller talentfulle dyd alene.

Men de som søker Herren skal ikke mangle noe som er godt. Selv de sterkeste unge vil mangle oppfyllelse og lide skuffelse, men alle — ung eller gammel — vil finne suksess når de søker Herren. Gud er i stand til å forsørge det som ungdommen alene ikke kan oppnå; Gud er i stand til å gi det som styrke alene ikke kan oppnå.

Hva med deg? Stoler du fremdeles på dine egne avgjørelser, din egen styrke, dine egne midler for å unnslippe tap og utilfredshet? De som søker Herren — og de alene — vil finne alt det gode som livet har å tilby.


 

Advertisement
%d bloggers like this: