Dag 25: Å sette delene sammen

Les Jesaja 40:27-31

Men de som venter på Herren, får ny kraft

Jesaja 40:31

Nå har du kanskje lært deg hele Jesaja 40:31 utenatt.  Vi har sett på verset, delt det opp i små biter, ja, nesten dissekert det – og vi vet nå ganske mye om ørner også! Vi kan ikke ha gått glipp av en eneste viktig detalj fra dette verset.

Eller har vi gått glipp av noe? Det er absolutt en mulighet for det med mindre vi har diskutert hvert eneste ord, frase, bilde og sammenlikning som er relevant, og det skal også passe sammen med andre skriftsteder, slik at det mektige verset kan stå frem som et ord om oppmuntring og trøst:

  • Som vers 27 begynner, så opplever Guds mennesker tvilens bekymringer. Vi bekymrer oss om Gud kan se vår nød. Kanskje Han ikke vil bry seg eller hjelpe oss. Kanskje Han har lyst til å hjelpe, men kan ikke; kanskje Han kunne hjelpe men vil ikke. Dette er virkelig bekymrende tanker – selv for Guds folk i dag!
  • Jesaja svarer disse spørsmålene direkte i vers 28. Vår Gud skapte hele universet. Han er Gud i all evighet. Han har ikke blitt til en gammel, subbende, glemsk, fraværende utleier! Han ønsker deg velkommen til Hans store kjærlighet i Kristus Jesus, en kjærlighet som kan blåse sokkene av deg dersom du bare kan forstå littegranne av den!
  • Og Han beholder ikke all den visdommen og kraften for seg selv. Han gir det til deg (vers 29). Sier du at du er svak? Perfekt! Fordi Han er sterk og handler gjennom dem som kommer til Ham og ber om styrke.
  • Alder og fysisk dyktighet spiller ingen rolle. I situasjoner hvor vi må slippe ned armene våre i nederlag (vers 30), så kan du vente på den pakt-skapende, pakt-holdende Frelseren og stole på at Han vil være din styrke.
  • Dag etter dag, minutt etter minutt vil din Gud kontinuerlig fornye hjertet ditt i tilgivelse av syndene dine ved Hans Sønn, Jesus Kristus, på korset. Den fornyelsen vil gi deg håpets vind under vingene dine og bære deg trygt gjennom livets turbulente omstendigheter (vers 31).
  • Så løp, Guds menneske (vers 31)! Løp løpet som ligger foran deg, fokuser på Jesus Kristus, den Ene som allerede har løpt løpet – og vunnet løpet – for deg og som heier på deg for hvert skritt du tar. I Ham vil du “skal stå fast, også i handling” (Daniel 11:32) for Kristi rike.

Jøss! For noen løfter! For et bilde! Det er nok til å få et hjerte, et liv, til å sveve!

TENK PÅ: Siden jeg har all denne vissheten i Jesus Kristus, hva vil jeg gjøre i dag?

BE: Herre, du har svart på min tvil og frykt i din Sønns kors… Vær så snill å gi meg et større bilde… Vær min styrke, spesielt…


 

Advertisement
%d bloggers like this: