29 august

Txt: Salme 139:11-17

DEN HÅNDVEVDE KJOLEN

Betty var spent. Hun og moren skulle kjøpe en ny kjole til henne. “Jeg håper vi finner den vakreste kjolen i hele verden,” utbrøt Betty mens hun trippet ved siden av mor.

De gikk inn i butikken, og Betty så en fargerik blanding av kjoler. Hånden hennes hvilte på en blek rosa kjole. Hun tok det av hengeren og holdt den foran seg. “Mamma, jeg har funnet den!” ropte hun.

“Den er virkelig skjønn,” samstemte mor mens hun følte det myke stoffet. Hun snudde den og så på prislappen. “Jeg beklager Betty, men den kjolen er alt for dyr.” Betty frøs til. Hun kikket ned i gulvet mens hun strøk den rosa kjolen og mor gikk videre til et annet stativ med kjoler. “Se, Betty! En annen rosa kjole,” ropte mor. Betty forlot den lyse rosa kjolen motvillig og kom bort for å se hva mor hadde funnet. “Og den er halv pris,” fortsatte mor triumferende.

“Den er også fin,” sa Betty og lysnet opp. “Hvorfor en den så mye billigere?”

“Den andre var håndlaget,” forklarte mor. “Det betyr at mer tid og krefter ble brukt for å lage den, og den er den eneste av sitt slag. Det finnes ikke en i hele verden som er helt make.”

“Jøss! Det ville vært virkelig kult å ha en kjole som det bare finnes en av  hele verden, en håndlaget kjole,” utbrøt Betty.

“Ikke ta det så tungt, Betty,” sa mor. “Selv om du ikke har en håndlaget kjole, så er du håndlaget og den eneste deg i hele verden!”

“Jeg?” spurte Betty. “Hva mener du?”

“Vel, Bibelen sier at Gud har strikket og vevet deg sammen – du er Hans eneste-i-hele-verden, en håndlaget skapning,” forklarte mor. Hun ga Betty en klem mens hun la til “Du er helt spesiell!”

Hva med deg?

Føler du av og til at det ikke er noe spesielt med deg? Kanskje du tror at du ikke har noe spesielt talent, som å kunne synge eller skrive eller tegne godt; kanskje du ikke er spesielt smart eller god i sport. Men det er noe som gjør deg spesiell – du ble håndlaget av en dyktig Gud, og det finnes ingen presis lik deg i hele verden. Og du kan være sikker på at Gud har skapt deg med et spesielt talent også. Kanskje det er et talent til å være en god venn eller hjelper eller til å spre glede. Selv enn hva det er, så be Gud å hjelpe deg og finne det og bruke det som bare du kan. Du er spesiell!

For vi er Hans verk, skapt i Kristus Jesus til gode gjerninger, som Gud forut har lagt ferdige for at vi skulle vandre i dem.

Efeserne 2:10

Dagens nøkkelord: GUD HAR SKAPT DEG FOR Å VÆRE SPESIELL

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: