6 august

Txt: Markus 8:34-38

FALLENDE BOKSER

“Dagfinn, du kan passe på Elise mens jeg henter noen få varer før jeg tar deg til kampen din,” sa mor mens hun kjørte inn til supermarkedet. “Dere kan komme inn, men du må hlode øye med henne. Jeg ska skylnde meg, og det vil ikke ta lang tid å handkle alt. Jeg kan møte dere ved kassene om ti minutter.”

“Okay,” mumlet Dagfinn. “Kom igjen, Elise,” la han til da de gikk ut av bilen.

“Se!” skrek Elise da de kom inn i butikken. “Godterier!”

“Ikke rør noe, Elise,” advarte Dagfinn. Han gikk nedover en midtgang. “La oss gå denne veien og se hvor mor gikk.”

Da de kom til slutten av midtgangen møtte de en av Dagfinns klassekamerater. “Hei Birger!” sa Dagfinn, og de to guttene begynte å snakke sammen. Så plutselig… KRÆSJ! Dagfinn snurret rundt og så Elise sitte i midten av suppeutstillingen. Suppebokser lå strødd over alt.  “Elise!” ropte Dagfinn. “Jeg sa at du ikke måtte røre!” Elisebegynte å gråte mens Dagfinn og Birger forsøkte å stable opp igjen suppeboksene. En gutt som jobbet på supermarkedet kom og overtok oppgaven, så Dagfinn grep tak i Elise og løp for å finne mor.

Den kvelden fortalte Dagfinn far hva som hadde skjedd i butikken. “Jeg var så flau!” sa Dagfinn. “Jeg hadde lyst til å løpe og hjemme meg.  Jeg ønsket ikke at noen skulle vite at Elise var søsteren min!”

Far smilte. “Veltet du virkelig de boksene, Elise?” spurte han datteren sin.

“Ja, pappa,” inrømte Elise. Hun skulte på broren sin. “Men Dagfinn ropte virkelig høyt,” sa hun. “Han fikk meg til å gråte! Jeg skammet meg over ham også!”

“Så dere begge skammet dere over hverandre,” sa far. Etter en stund spurte han “Får det dere til å tenke på det skriftstedet vi leste i morges?”

“Å… det sa noe om at Jesus skammet seg over oss, ikke sant?” spurte Dagfinn.

“Det stemmer,” sa far. “Vi frykter av og til hva andre mennesker vil tenke om oss dersom de vet at vi er glade i Jesus. Vi er flaue over forholdet vårt til Ham, og glemmer at Han kanskje skammer seg over oss når Han kommer tilbake i herlighet. Hvor trist det ville være! Når vi tenker på alt Han har gjort for oss, så burde vi glede oss over å være Hans etterfølgere, samme hva andre vil tenke eller si.

Hva med deg?

Indikerer handlingene dine at du ikke skammer deg over Jesus? Snakker du fritt om aktivitetene dine (kirke, søndagsskole, Bibelstudium) som har å gjøre med ditt forhold til Ham? Forteller du andre om Jesus? Eller er du flau over å bli kjent som en kristen? Gjør du ting som vil få Jesus til å skamme seg over deg? Husk at en dag vil Jesus komme tilbake som Konge. Lev hver dag slik at du ikke vil bli flau når Han kommer tilbake, og at Han ikke vil skamme seg over deg.

Den som skammer seg over meg… ham skal også Menneskesønnen skamme seg ved når Han kommer

Markus 8:38

Dagens nøkkelord: IKKE VÆR FLAU OVER JESUS

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: