22 januar

Txt: Johannes 15:12-17

VENNER AV GUD

“Visste dere at det er bare tre typer mennesker i verden?” spurte Carsten søndagsskole læreren en dag.

“Og hvilke typer er det?” spurte herr Klementsen.

“De som kan telle, og de som ikke kan telle!” smilte Carsten.

Herr Klementsen nølte et øyeblikk, så brast han ut i latter.

“Jeg forstår det ikke! Hva er så morsomt?” spurte Lasse,en av guttene i klassen.

“Jeg sa det var tre typer mennesker,” repeterte Carsten, “men jeg nevnte bare to – de som kan telle, og de som ikke kan telle. Så jeg er åpenbart en av dem som ikke kan telle. Forstod du det nå?” Lasse og de andre guttene begynte også  å le.

“Vi kan også si at det er bare to typer mennesker,” sa herr Klementsen, “det ville ikke være en vits. Det er dem som er venner med Gud og de som ikke er venner med Gud.”

Guttene ble stille en stund. Så nikket Carsten. “Jeg er en kristen, så jeg er venner med Gud, ikke sant?” spurte han.

“Jeg også!” sa Jakob, og de fleste andre nikket.

Herr Klementsen smilte. “Bra – og vokser dere i vennskapet med Gud?” spurte han. “Tenk på de andre barna på skolen – hvordan kan dere vite om noen er venner?”

Carsten husket  jentene som hoppet strikk, guttene som lekesloss i gresset, og grupper av eldre studenter som var travelt opptatt med å snakke sammen. “Det er lett,” sa han. “De henger sammen.”

Herr Klementsen nikket. “Det er slik vennskap vokser – gjennom å tilbringe mer tid sammen,” sa han. “Når dere ga dere selv til Jesus, så forpliktet dere dere til å bli venner med Gud. Nå trenger dere å ‘vokse’ slik at vennskapet med Ham blir bedre og sterkere. Det gjør dere ved å tilbringe tid med Ham. Dere gjør det ved å la Ham snakke til dere når dere leser Hans ord – Bibelen. Du snakker til Ham når du ber. Når du gjør dette og gir deg selv til Ham, så vil du se at du behandler andre mennesker på en mer kjærlig måte. De avgjørelsene du gjør fra dag til dag vil reflektere Hans kjærlighet og vise at du er Hans venn.”

Hva med deg?

Vokser du i vennskapet ditt med Gud? Han sier at vennene Hans følger Hans bud, så pass på å sette av tid til å finne ut hva som gjør Ham glad. Ditt vennskap med Gud vil påvirke de tingene du setter pris på, hvordan du behandler andre, og hvordan du bruker tiden og pengene dine. La det du gjør i livet vise at du er venn med Gud.

Dere er mine venner, hvis dere gjør alt det jeg befaler dere

Johannes 15:14

Dagens nøkkelord: VOKS I VENNSKAP MED GUD

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: