2 desember

Txt: 1 Peter 3:8-12

MIRKOBØLGE POPCORN

Liv satte en pose mikrobølge popcorn i mikrobølgeovnen, satte tiden og ventet. Noen få minutter senere kunne hun ta ut en bulende pose med rykende, varme popcorn fra ovnen. “Det er ikke slik vi laget popcorn da jeg var liten,” fortalte far og strakte seg ut etter noen få kjerner. “Vi måtte putte olje i en panne, sette den på komfyren og vente til pannen var varm før vi helte kjernen i. Så måtte vi riste som gale på pannen slik at popcornene ikke skulle svi i bunnen.”

Mor nikket. “Og så,” sa hun, “ville vi tømme popcornene i en skål og helle smeltet smør og drysse salt over dem.”

“Dette er mye enklere,” sa Liv. “Dessuten kan jeg spise det rett fra posen. Ikke noe rot! Ingenting å rydde opp!”

“Det smaker godt også, selv om jeg ikke er helt sikker på at det er like godt som popcorn laget på gamlemåten,” sa far mens Livs bror kom inn og slengte døren igjen bak seg med et brak. “Noe galt, Tormod?” spurte far.

“Det er Even,” klaget Tormod. “Guttene i klubben vår har alltid raket løv og plukket opp søppel for de eldre i nabolaget, men han synes vi skulle gjøre noe annet i år.”

“Så hva ønsker han å gjøre?” spurte mor,

“Han vil at vi skal ha bilvask og bruke pengene til å kjøpe bøker og videoer til biblioteket,” sa Tormod dystert. “Han sier det ville være til stor hjelp for de eldre fordi de burde se på dem slik at de fikk litt underholdning.”

“Vel…” Far tappet på popcorn posen. “Vi snakket akkurat om gamlemåten å lage popcorn på. Vi bestemte at det smakte godt ved begge metoder, og begge måtene har sine fordeler.”

“Mener du…” begynte Tormod langsomt.

“Jeg synes bare du skulle tenke på Evens forslag,” sa far, “og han burde tenke på ditt. Det kunne kanskje være godt å møtes med lederne deres og diskutere hva som telle for og imot. Din måte å gjøre tjeneste for de eldre gikk veldig bra, men kanskje hans ville det også. Gjør ditt beste for å finne ut hvilken plan som ville være best.”

Hva med deg?

Insisterer du på å gjøre ting på din måte? Gud har gitt folk mange forskjellige ideer på måter de kan tjene Ham. Samarbeid med andre om å tjene Gud. Del de gode ideene dine og lytt til deres. Forsøk å bestemme den beste måten til å tjene Gud, og så kan du arbeide – og leke – i fellesskap.

Ha alle ett sinn, vær medlidende, kjærlige mot brødrene, barmhjertige og ydmyke.

1 Peter 3:8

Dagens nøkkelord: SAMARBEID MED ANDRE

Advertisement
%d bloggers like this: