19 november

Txt: Salme 15

EN GAVE TIL KAREN

Både Rakel og Karen ønsket å bli kasserer for søndagsskole klassen, så Rakel ble henrykt da hun fikk jobben. Uken etter utnevnelsen kom ikke Karen til søndagsskolen. Rakel og noen av de andre jentene kom til den konklusjonen at hun måtte være sinna og bestemte seg for å bli hjemme. Da Karen ikke kom neste søndag heller, så utvekslet Rakel og vennene hennes vel vitende blikk. De snakket med de andre jentene i klassen, og snart diskuterte alle hvordan Karen hadde sluttet å komme til søndagsskolen fordi hun var sjalu over ikke å ha fått den jobben hun ønsket.

Da søndagsskoletimen startet, kom læreren med et forslag. Jeg er sikker på at dere alle har hørt om Karen,” sa hun. “La oss passe på at vi ber for henne daglig. Og jeg tror det ville være fint av oss å ta en kollekt for henne også og kjøpe en gave til henne for å vise hvor glad vi er i henne.” Klassen ble sjokkert over annonseringen. Hvorfor skulle de bruke pengene deres på noen som oppførte seg som et bortskjemt barn og sluttet å gå på søndagsskolen fordi tingene ikke gikk slik hun ønsket? “Hvor mye synes dere vi skulle gi?” spurte læreren.

Det var en lang stillhet før Rakel endelig utbrøt “Hvorfor skal vi gi en gave til Karen?”

Hun skulle til å si mer da læreren sa “Å, har du ikke hørt det? For to uker siden måtte Karen og familien hennes forlate byen for å ta faren til sykehuset i Oslo. I morges sa pastor Dan at de ville bli der en stund fordi faren hennes ikke reagerte på behandlingen.” Læreren tok en liten pause. “Jeg tror det ville bety mye for Karen dersom hun visste at vennene hennes her hjemme tenkte på henne.”

Rakel følte seg skyldig og skamfull, og ute av stand til å møte læreren hennes og de andre jentene i klassen. Hurtig bøyde hun hodet og ba Gud tilgi henne for å ha startet å baksnakke venninnen hennes. Så ga hun gladelig penger til en gave til Karen.

Hva med deg?

Snakker du av og til om folk før du har alla fakta? Det er galt. Det er baksnakking, og baksnakking er synd. Dersom du har begått denne synden må du be Gud om å tilgi deg og hjelpe deg aldri å gjøre det igjen.

Du skal ikke gå omkring og baktale folk

3. Mosebok 19:16

Dagens nøkkelord: NEKT Å BAKTALE

Advertisement
%d bloggers like this: