19 juni

Txt: 2 Korinterbrev 11:13-15, 1 Peter 5:8-9

DET FARLIGSTE DYRET

“Jøss! Se den bjørnen gjespe!” utbrøt Svein da han og foreldrene hans beveget seg fra et område til et annet i dyrehagen. “Se alle de tennene! Jeg vedder på at han kunne virkelig skade noen med dem!”

En liten stund etterpå var Svein like imponert med en stor tiger som skulte varsomt på dem. “Tenk om noe slikt ville snike seg mot deg inne i jungelen!” utbrøy Svein.

Da de begynte på hjemveien, tenkte Svein fremdeles på de skremmende dyrene de hadde sett. “Pappa, hvilket av dyrene tror du er det farligste?” spurte han.

“Vel, jeg er ikke helt sikker, men jeg tror jeg ville ha stemt på løven,” svarte far. Da de kjørte gjennom en nedslitt del av byen, la han til “Det er noe som er enda farligere enn løver og bjørner. Se ut vinduet og si meg hva du ser.”

Svein så seg rundt. “Vel, jeg ser gamle butikker og saler,” svarte han. “Der borte snakker en politimann til en som oppfører seg rart. Og det ser ut som om det har vært en ulykke der fremme, ved siden av den utbrente bygningen med knuste vinduer.”

“Dette har virkelig blitt en fattig del av byen,” mumlet mor. “Alt er så nedslitt.”

“Men der er ingen dyr her, pappa.” Svein ønsket å komme tilbake til emnet om dyr.

“Nei, men disse gatene viser virkningene av Satans verk,” sa far, “og Bibelen refererer til ham som ‘en brølende løve’. Vi har ikke lyst til å komme for nær de dyrene vi så i dyrehagen, men vi må være enda mer forsiktig så vi ikke kommer for nær Satan. Flere mennesker dør – og flere hjerter og hjem blir ødelagt – på grunn av menneskenes synd enn fra alle de ville dyrene satt sammen.”

“Ja,” sa mor seg enig. “Satan er det farligste ‘dyret’ av dem alle. Jeg tror en av grunnene er at han vet hvordan han kan se god ut i menneskenes øyne, og de liker å prøve det han tilbyr dem. Det er veldig farlig å gjøre! Vi trenger å være på vakt og motstå ham samme hvordan han presenterer seg selv.”

Hva med deg?

Ville du bli redd dersom du møtte en løve eller en bjørn? Du burde være mer redd for en “skitten” bok eller film, øl eller narkotika som vennene dine ønsker at du skal forsøke, eller til og med en “liten hvit løgn” som virker så uskyldig. Dette er ting som Satan bruker for å ødelegge deg og andre. Vær smart – hold deg vekke fra synd så mye som mulig!

Deres motstander, djevelen, går omkring som en brølende løve og søker noen han kan oppsluke.

1 Peter 5:8

Dagens nøkkelord: HOLD DEG BORTE FRA SYND

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: