23 juli

Txt: 2 Timoteus 2:19-22

FERIE LEKSJONER (fortsetter)

“Vi skal få besøk i kveld,” ropte tante Dagrunn til Alice, “så kan du være så snill å ta ut sølvtøyet og dekke bordet?”

Alice gikk til skapet hvor hun visste at tanten oppbevarte sølvtøyet. Et overrasket uttrykk bredte seg over ansiktet hennes da hun tok ut skuffen og åpnet boksen med sølvtøyet. “Tante Dagrunn?” ropte hun bekymret. “Sølvtøyet ditt er… nesten svart. Jeg tror ikke vi burde spise med dem.”

Tante Dagrunn kom inn i dagligstuen og så på sølvtøyet. “Opps!” sa hun med et smil. “De er flekkete. Jeg har flekk-sikre kister i butikken – en skulle tro jeg ville ha husket å ta en med meg hjem. Vi blir nødt til å pusse sølvtøyet før vi kan bruke det.”

Tante Dagrunn fant frem sølvpussen og begge begynte å pusse. “Dersom sølv er så verdifullt metall, hvorfor blir det da svart slik som dette?” spurte Alice.

“Det har en kjemisk reaksjon med stoffer i luften,” svarte tante Dagrunn mens hun holdt opp en skje. “Det er ikke så vakkert når det er flekkete, er det vel?”

“Nei, men jeg er glad for at det kan bli pusset og se vakkert ut igjen,” sa Alice, ellers ville ikke jeg ha brukt det igjen.”

“Ikke jeg heller,” samstemte tante Dagrunn. Hun smilte. “Jeg kom akkurat på en preken som forstanderen vår ga for noen få uker siden,” sa hun tankefullt.

“En preken?” spurte Alice. “Om sølvtøy?”

“Ikke sølvtøy,” sa tante Dagrunn, “men han leste fra 2 Timotus som nevner sølv “kar” og sammenliknet dem med livene våre.  Forstander Bjørn pekte på at livene våre trenger å bli rene for å være nyttige, akkurat som sølvtøy. Når vi tillater syndige ting å skitne til livene våre, så kan vi neppe forvente at Gud kan bruke oss i Hans tjeneste.”

“Å, jeg tror jeg forstår,” sa Alice.

“Vi burde være forsiktige så vi ikke lar livene våre bli skitnet til av ting i denne verden,” la tante Dagrunn til. “Vi burde gå til Herren daglig å bekjenne synden vår og be Ham om å fjerne ‘skitten’ som vi har samlet her i denne verden.”

Hva med deg?

Bekjenner du syndene og snur deg vekk fra synd slik at Gud kan bruke deg? Dersom du vet om synd i livet ditt, så ikke la det bli der. Motta Guds renselse slik at du kan bli et “kar” som er klar til å bli brukt av Gud mens du vitner til en venn, synger i et kor, hjelper med barnestell eller tjener Ham i hvilken som helst oppgave Han har for deg.

Hver den som nevner Herrens navn,  skal avstå fra urett!

2 Timoteus 2:19

Dagens nøkkelord: HOLD LIVET DITT RENT

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: